Gloednieuw studentencomplex voor ’t Stad

Nieuw Zuid kondigt nieuw project Campus Nieuw Zuid aan. Ontwikkelaar Triple Living bouwt maar liefst 147 studentenkoten met het oog op de komst van de nieuwe megacampus van de Karel de Grote Hogeschool.

De studentenkoten leunen met de oostelijke zijde aan tegen het geplande park. Campus Nieuw Zuid telt 5 verdiepingen, 24 studio’s en 123 klassieke koten. Een ‘klassiek kot’ is zo’n 20 vierkante meter groot en voorzien van eigen sanitair en keukenhoek. Per acht kamers wordt ook een gemeenschappelijke keuken voorzien.

Andere benadering studentenflats

Sam de Maeyer, communicatieverantwoordelijke van Triple Living, licht toe: “We kiezen er bewust voor om iets te realiseren dat ver afwijkt van de klassieke markt voor studenten. De meeste koten hebben een erg stedelijke ligging, omsloten door gebouwen, zonder groenvoorzieningen. Met onze studentenflats kiezen we voor een andere benadering. Een kot naast een park, op 200 meter van de campus. Fijn, toch?”

betaalbare studentenwoningen

Verder voldoet Campus Nieuw Zuid aan de strenge reglementering en blijven de studentenwoningen betaalbaar. De Maeyer: “Sinds de stad strenge controles uitvoert op koten, is duidelijk geworden hoe erg het vaak gesteld is met de brandveiligheid en de hedendaagse eisen van woonkwaliteit. Dit project voldoet aan alle normen.”

Grote toestroom verwacht

Triple Living verwacht in de eerste plaats een grote toestroom van studenten van de gloednieuwe Karel de Grote-Hogeschool campus. Die campus biedt plaats aan wel 5.000 studenten. Uiteraard zijn andere studenten ook welkom.

De bouw moet nog starten, maar de verkoop van Campus Nieuw Zuid loopt nu al als een trein.

 

Bron: Het Laatste Nieuws, 3 juli 2014.