Dome Deco Concepstore opent de deuren op Nieuw Zuid

“Dome Deco Concept Store by Antwerp Home Styling New South”. Zo luidt de naam van de nieuwste interieurzaak op Nieuw Zuid voluit. Een hele boterham, maar er is dan ook veel te vertellen, horen we bij monde van zaakvoerder Filip Oost. Die opende voor de tweede keer sinds het coronavirus de wereld lam legde een nieuwe zaak en heeft daar nog geen moment spijt van gehad.

“In juli 2020, in volle corona, opende ik mijn eerste Antwerp Deco Store aan het MAS. Ik ben al 16 jaar actief in de sector, maar het kriebelde al een tijd om mijn passie en creativiteit ook op deze manier naar buiten te brengen. Ondertussen zijn we een dik jaar verder en de opening van mijn tweede winkel staat voor de deur. Spannend!”

Wordt de nieuwe winkel meer van hetzelfde of moeten we iets anders verwachten dan in de winkel op ’t Eilandje?

“De basis van de twee winkels is hetzelfde. Ik vind beleving belangrijk en hoop met mijn persoonlijke aanpak een verschil te maken. Bij mij vind je betaalbare kwaliteit. Niet enkel dure high-endspullen, maar voor ieder wat wils. De winkel op Nieuw Zuid ligt in het verlengde van die aan het MAS, maar helemaal hetzelfde zijn ze niet. Op Nieuw Zuid zal de focus meer liggen op meubilair, terwijl de winkel op het Eilandje de cadeautjeswinkel wordt. Daar vind je home en tableware, klein en groot elektro genre SMEG 50, de boeken van Assouline of de collectie van XL Boom. Dingen die je deels op Nieuw Zuid ook zal vinden, maar daar worden ze anders gepresenteerd.  Op Nieuw Zuid hebben we mooi gedecoreerde belevingsruimten – een zithoek, een eethoek, een bibliotheek – die perfect kunnen passen in het appartement van de klant. Een concept store waarin klanten zich echt kunnen inleven hoe de ruimtes aanvoelen. Waar ze met andere woorden aan den lijve kunnen ondervinden hoe ze van hun huis een thuis kunnen maken. Niet alleen voor appartementen, trouwens: samen met de Dome Deco-architecten hebben we ook interieuroplossingen gecreëerd voor restaurants en hotels.”

Hoe ben je op Nieuw Zuid terechtgekomen?

“Een tijdje geleden heb ik een appartement gekocht in Scheldehof. Behalve voor mezelf zag ik hier ook meteen een mooie toekomst voor mijn zaak. Een nieuwe, groene buurt in volle groei: hier mag een zaak als Antwerp Home Styling niet ontbreken. Ik ben ervan overtuigd dat we voor heel veel van de nieuwe bewoners een mooie meerwaarde kunnen bieden. Mensen die op zoek zijn naar iemand die hen persoonlijk kan helpen om hun nieuwe droomappartement kwaliteits- en stijlvol in te richten, vinden nu de ideale plek op wandelafstand. Nu, ik maak me geen illusies: de opstart zal moeilijk zijn en tijd vragen. We zitten momenteel in een uithoek van Nieuw Zuid, tegen de werfzone aan, en dat is niet meteen een wandelgebied. Toch hoop ik dat mensen ons snel zullen vinden. En wanneer dat gebeurt, is het aan ons om het verschil te maken.”

Wat maakt je zaak zo uniek?

“Het unieke van Antwerp Home Styling is volgens mij de persoonlijke aanpak. Wij zijn geen megastore, maar een kleine, warme decozaak met mooie styling- en decoratieartikelen waar de klant zijn ruimte echt kan beleven. Maakt niet uit of je komt voor een totaalpakket of voor een eenvoudige kaars, iedereen is welkom en wordt met dezelfde glimlach ontvangen.”

Wat hoop je met de nieuwe concept store te bereiken?

“Ik hoop vooral dat we ons mooie parcours kunnen voortzetten. We hebben in het verleden al heel mooie dingen gemaakt en meegemaakt. Ik denk aan het appartement van Ludo Philippaerts in Knokke, dat we op 8 weken tijd verbouwd hebben, of de realisaties voor Catwalk Horse Team in Nieuwpoort. Steeds meer klanten vinden hun weg naar onze shop op ’t Eilandje. Zo mogen we bijvoorbeeld Gert Verhulst en Ellen Callebout tot onze vaste klanten rekenen. We zijn volop bezig met heel wat nieuwe projecten, ook second home-projecten tot in St-Tropez toe. Het zou fijn zijn als we die positieve lijn kunnen doortrekken en ook op Nieuw Zuid zo’n mooie verhalen kunnen schrijven.”

We hopen met je mee. Succes alvast!