Groenlof verdeelt groentepakketten op Nieuw Zuid

foto van Groenlof in Lier
(copyright foto: Groenlof.be)

Goed nieuws voor buurtbewoners die houden van duurzame en lokale voeding. Sinds kort zijn de fruit- en groentepakketten van Groenlof namelijk ook op Nieuw Zuid verkrijgbaar.

Groenlof is een kleine boerderij in Lier, die vijftig verschillende groenten en kruiden kweekt en die lokaal en aan een faire prijs (zowel voor producent als consument) verkoopt via fruit- en groentepakketten. De gezonde en lekkere pakketten kunnen online besteld worden en opgehaald in een van de vele afhaalpunten in Antwerpen en omstreken. Voor Nieuw Zuid is het afhaalpunt circuit: elke woensdag tussen 14.30 uur en 18 uur kan je daar je bestelde pakket afhalen.

Wie een groentenpakket bestelt, ontvangt op maandagavond ook een veldbrief over het reilen en zeilen op de boerderij en krijgt ook kookinspiratie en receptideeën.

Betere wereld via eerlijke voeding

Groenlof is het geesteskind van Stien en Koen. “Heel wat wereldproblemen zijn terug te brengen tot voeding,” zeggen ze. “We zijn er van overtuigd dat duurzame, biologische, lokale voeding produceren het meest activistische is wat wij kunnen doen voor een betere wereld. Met onze biologische boerderij hopen we een bijdrage te leveren aan het produceren van gezonde, lekkere en lokale voeding aan een faire prijs met een eerlijk loon voor de boer. We produceren in harmonie met de natuur en met respect voor de bodem.”

Biologische teelt

Groenlof werkt volledig volgens de biologische principes. Koen en Stien gebruiken enkel organische mest en geen chemische bestrijdingsmiddelen. Ze proberen ziektes en plagen preventief te vermijden door het gebruik van de juiste groenterassen, het aanbrengen van netten en doeken, een strikte vruchtwisseling en het aantrekken van natuurlijke vijanden.

Niet 100% zeker of een groentepakket van Groenlof iets voor jou is? Probeer het eens uit met een proefabonnement. Dat kan je via de website van Groenlof bestellen.