Groen licht voor fietsersbrug over de Schelde

Het is eindelijk zover: vorige week heeft de Antwerpse gemeenteraad het licht op groen gezet voor de langverwachte en druk bediscussieerde fietsersbrug over de Schelde. Samen met de Vlaamse overheid richt de gemeenteraad een stuurgroep op. Die moet ervoor zorgen dat de fietsersbrug tussen Linkeroever en Nieuw Zuid tegen 2029 klaar en in gebruik is.

De nieuwe fietsersbrug wordt wel een pak duurder dan in de beginfase werd aangenomen. In 2018 had de brug een prijskaartje van 70 miljoen euro. Dat steeg in 2020 naar 191 miljoen euro. In een interview met ATV laat schepen van mobiliteit Koen Kennis weten dat het budget voor de brug vandaag op 254 miljoen ligt: “We steken veel geld in auto-infrastructuur – kijk naar Oosterweel – maar het is niet erg om ook eens flink wat geld te pompen in onze fietsinfrastructuur.”

De nieuwe fietsersbrug zal boven op de Kennedytunnel komen. Hoewel er nog veel beslissingen omtrent het project genomen moeten worden, maakt de schepen zich sterk dat de brug over zes jaar effectief klaar is. “We hebben die fietsbrug nodig,” aldus Kennis.