Het Zuid leest voor

Zondag 7 november is het literatuur boven op Nieuw Zuid. Op het Panamarenkoplein vindt de tweede editie van De Lettermarkt plaats en in de omringende kunstgalerijen en het M HKA wordt voor het eerst een gloednieuw literair evenement georganiseerd: ‘HET ZUID LEEST VOOR’.

HET ZUID LEEST VOOR is een literair wandel-parcours van kunstgalerie naar kunstgalerie, met als eindpunt het M HKA. Op verschillende kunstige plekken – Everyday Gallery, Gallery Plus One, Galerie Sofie Van De Velde, Shoobil – lezen schrijvers en dichters voor uit eigen werk. Bovendien gaan slam poets Cleo Klapholz, Yves Kibi Puati Nelen en Amina Belorf in elke galerie aan de slag met de tentoongestelde kunst.

 

De literaire wandeling start om 14u. in de Everyday Gallery van Boris Devis. Tussen 15u en 18u lezen bekende auteurs in de leeszaal van het M HKA voor uit eigen werk. Je kan er onder meer luisteren naar Hind Eljadid, Bert Danckaert en Nazmiye Oral. Peter Terrin leest voor uit ‘Al het blauw’ en Jeroen Olyslaegers belooft een heuse primeur.

“We beschouwen deze eerste editie een beetje als een pilot”, legt Inge De Bisschop van organisator #TEAMZUID uit. “We willen een verbinding maken tussen kunst en literatuur en hopen dat we kunnen bijdragen aan een fijne, positieve sfeer op ’t Zuid en Nieuw Zuid. We hopen dat we deze buurt nog meer neer kunnen zetten als kunstbuurt, als een kruispunt tussen literatuur en kunst.”

In het M HKA-café is er koffie, water en een glas wijn. De deelnemende auteurs signeren er ook hun boeken.