Scheldezicht en Palazzo Verde genomineerd voor architectuurprijs

Naar jaarlijkse gewoonte worden er naar het jaareinde toe heel wat architectuurprijzen uitgedeeld. Op Nieuw Zuid wordt er dit jaar naar twee van die prijzen met net iets meer spanning uitgekeken dan anders. Twee gebouwen op Nieuw Zuid zijn namelijk genomineerd voor een prijs: Scheldezicht maakt kans op een FEBE Elements Award, en Palazzo Verde kan in de prijzen vallen op de RES Awards.

De RES Awards werden in het leven geroepen door de Real Estate Society. Ze zijn dit jaar aan hun vierde editie toe. Palazzo Verde, het gebouw van Stefano Boeri, is genomineerd in de categorie Residential Development. Andere genomineerden zijn ARC in Luik en QVille in Essen. De winnaar wordt op 16 december bekend gemaakt.

De Federatie van de Betonindustrie (FEBE) organiseert elk jaar haar FEBE Elements Awards. Met die wedstrijd bekroont de organisatie projecten waarvoor prefab betonelementen werden gekozen. De prijzen worden in 5 categorieën uitgereikt op donderdag 25 november 2021. Scheldezicht, een ontwerp van C. F. Møller en Brut, is genomineerd in de categorie Outstanding Precast. Andere genomineerden zijn een kantoorgebouw in Kortrijk en Pillage of the Sea in Oostende.

“Het is een leuke erkenning”, zegt Kristof Schellekens, woordvoerder van projectontwikkelaar Triple Living. “Het toont eens te meer dat de keuzes die we op Nieuw Zuid maken, de juiste zijn. Architectuur is altijd een belangrijke pijler geweest in de ontwikkeling van Nieuw Zuid. We proberen telkens weer unieke gebouwen neer te zetten door met toonaangevende architecten samen te werken. Nominaties als deze tonen ons dat dit loont en dat we op dezelfde manier moeten blijven verder werken aan een mooie en aangename nieuwe buurt.”