Dellafaille geeft Nieuw Zuid een warme bakker

Het Panamarenkoplein op Nieuw Zuid heeft vanaf morgen een warme bakker. Vlak naast restaurant NEBO opent Dellafaille, de bekende Antwerpse bakkersfamilie, een gloednieuwe vestiging. Dat is vooral voor de bewoners van de buurt goed nieuws, want zij moeten voortaan een pak minder ver stappen voor hun zondagse pistolets en koffiekoeken.

“De komst van Dellafaille naar Nieuw Zuid is een grote troef voor de buurt”, zegt Kristof Schellekens van Triple Living. “Wij Vlamingen zijn verknocht aan onze buurtbakker. Haast elke wijk heeft er één. Ik ben er zeker van dat de inwoners van Nieuw Zuid heel blij zullen zijn met hun nieuwe bakker.”

bakkerij Dellafaille Nieuw Zuid

Bakkerij Dellafaille is een begrip in Antwerpen en omstreken. De zaak werd in 1938 opgericht door Schotenaar Frans Dellafaille. De huidige zaakvoerder is zijn kleinzoon Jan. Sinds hij aan het roer staat van de familiebakkerij, kwamen er twee vestigingen bij: eentje op de hoek van de Vlaamse Kaai en de Museumstraat en eentje in de buurt van het MAS. De gloednieuwe vestiging op het Panamarenkoplein in Nieuw Zuid, wordt naast de hoofdvestiging in Schoten, dus het vierde filiaal.

Meer dan een bakker

“In onze nieuwe vestiging op Nieuw Zuid vinden mensen niet enkel een warme bakker”, zegt zaakvoerder Jan Dellafaille. “We verkopen natuurlijk koffiekoeken, gebakjes, taarten en artisanaal brood, maar ons concept is breder dan een klassieke bakkerij. We hebben ook een grote toog waar we beleg van De Laet verkopen, verse soep, quiches en twee soorten belegde broodjes.”

De nieuwe bakkerij heeft ook een ambachtelijke pizza-oven. Op termijn kan je er dus ook  pizza’s afhalen. Of bestellen via UberEats, natuurlijk.

Dellafaille Nieuw Zuid opent de deuren op donderdag 4 augustus 2022.