Kom jij naar het zomerse kunstenfestival Gast in Circuit?

Tijdens het weekend van 26 tot 28 augustus staat Circuit helemaal in het teken van kunst. Dan organiseert het samen met Fameus het gratis kunstenfestival Gast. Verwacht je aan verrassende voorstellingen, inspirerende kunstwerken en een gezellig feestje.

Circuit en Fameus organiseren het GAST zomer kunstenfestival
Circuit en Fameus organiseren het GAST zomerkunstenfestival.

Een tijdje geleden lanceerde Fameus een open call voor vrijetijdskunstenaars. Die mochten deze zomer Fameus bezetten als artist in residence. De organisatie stelde verschillende ruimtes gratis ter beschikking aan artiesten, initiatieven en collectieven. Tijdens het Cultuurweekend van Antwerpen organiseert Fameus samen met Circuit een feestelijke slotmoment om haar meer dan twintig gastkunstenaars in de kijker te zetten.

Wat staat er precies op het programma?

GAST vindt plaats op twee locaties: Circuit (jef cassiersstraat 29) en Zaal Zirkus (Zirkstraat 39).

Op vrijdag 26 augustus opent het multidisciplinaire slotfeest met een vernissage in Circuit. Van 17u tot 23u stellen de artists in residence hun beeldende kunst voor het eerst voor op Nieuw Zuid. Er zullen hapjes en drankjes zijn, en een feestelijk streepje muziek.

De expo is ook op zaterdag en zondag open.

Op zaterdag 27 augustus geven de performance artists ook in de gebouwen van Fameus het beste van zichzelf. Van 13u tot middernacht kan je terecht in Zaal Zirkus (Zirkstraat 36, Antwerpen). Ook voor het feestje achteraf.

Antwerps Cultuurweekend trapt het cultuurseizoen op gang

Kunstenfestival Gast maakt deel uit van het Antwerpse Cultuurweekend. Het hele weekend wordt in de Koekenstad het nieuwe cultuurseizoen op gang getrapt, met previews van het culturele aanbod in de stad. Cultuurhuizen en -organisaties, gezelschappen en kunstenaars uit alle uithoeken van de stad zorgen twee dagen lang voor heel wat leuke activiteiten en voorstellingen.

Meer informatie vind je op cultuurweekend.be.

Adres Circuit: Jef Cassiersstraat 29, 2000 Antwerpen (expo op 26, 27 en 28 augustus)
Adres Fameus: Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen (performance en expo op 27 augustus)