Circuit organiseert groepsaankopen voor circulaire producten

Bij Circuit, de DIY-hub van De Kringwinkel Antwerpen op Nieuw Zuid, draait alles rond circulariteit, duurzaamheid en maximaal hergebruik van materialen. Om de circulaire economie en mindset bekend – en bemind! – te maken bij het grote publiek, organiseert het centrum de hele zomer (tot 9 oktober) groepsaankopen voor circulaire producten. Doe er je voordeel mee!

“Voor wie eraan mocht twijfelen: de groepsaankopen zijn toegankelijk voor iedereen”, zegt Marjolein Huygels van Circuit. “We willen zo veel mogelijk mensen uit de buurt bereiken, maar je hoeft niet in Antwerpen te wonen om van de voordelen te kunnen profiteren.”

Bonte collectie van circulaire spullen

Een eerste selectie van producten vind je nu al op de ‘webshop’ van Circuit, waar je ook kan inschrijven op de groepsaankoop. De collectie is een mengeling geworden van verschillende items: fashion, interieur, gebruiksproducten, … Er zitten wat duurdere items tussen, maar ook minder dure objecten. Het gaat onder meer om de bekroonde Charlie-stoel van ecoBirdy, de stijlvolle Never Never-zonnebril van Yuma of een waterdichte Travel Bag van Pōur, die gemaakt is uit oude werkkledij.

Wisselend groepsvoordeel

In de meeste gevallen is het groepsvoordeel een korting, maar er kunnen ook andere voordelen aan verbonden zijn. “Het voordeel varieert van product tot product”, legt Huygels uit. “Bij de Charlie-stoel gaat het inderdaad om een korting, maar in het geval van de kimono van Project_Dubbel krijg je persoonlijk stijladvies als extra. Soms gaat het zelfs om een voordeel voor een derde partij: per verkocht boek van ‘Als meubels konden spreken’ gaat er 6 euro naar een Tiny Forest. Zo heb je zelf geen korting maar draag je met je aankoop wel bij aan de natuur.”

Showroom in Plein Publiek

Behalve op de webshop kan je de verschillende items ook bekijken in een fysieke showroom in Plein Publiek. “We hebben een display met alle producten laten ontwerpen en maken uit recup-hout. Die staat in de vitrine van onze container in Plein Publiek. Ook als Circuit niet open is, kan je de leuke spullen bewonderen.”

Via de groepsaankopen wil Circuit circulaire ontwerpers in de spotlight zetten en tegelijk mensen de kans geven om circulaire producten op een voordelige manier te ontdekken. “We willen aantonen dat circulaire producten tegenwoordig echt hippe objecten zijn”, zegt Huygels. “Absoluut geen geitenwollensokken meer. Trouwens, het leuke aan dit project is dat bijna alle ontwerpers van de producten ook uit het Antwerpse komen. Support your locals, nietwaar?!”

Benieuwd? Check de groepsaankopen op http://circuitantwerpen.be/groepsaankopen/.