Eerste Port of Antwerp Night Marathon uitgesteld naar 2021

Slecht nieuws voor de fanatieke langeafstandslopers onder ons: de eerste editie van de Port of Antwerp Night Marathon, die oorspronkelijk gepland was op 12 september, wordt uitgesteld naar volgend jaar.

Dat de sportmanifestatie zou afgelast worden, was te verwachten, maar sinds gisteren is het officieel. “Onder de huidige omstandigheden is het niet langer realistisch om het event zowel feestelijk als veilig te laten verlopen”, aldus de organisatoren. “We moeten als maatschappij collectief onze verantwoordelijkheid nemen en gevolg geven aan de maatregelen die de overheden momenteel nemen. Het zal een gezamenlijke en massale inspanning vragen om COVID-19 onder controle te krijgen. Als organisatie hebben we daarnaast ook een eigen verantwoordelijkheid om de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en alle andere betrokkenen te waarborgen.”

De organisatie mikt momenteel op 11 september volgend jaar om het evenement te laten plaatsvinden. Inschrijvingen blijven geldig en alle deelnemers worden per mail verwittigd. Of het parcours, met start op de Vlaamse Kaai en aankomst op de Scheldekaaien, dan nog hetzelfde is, is nog niet bekend.

Wel zeker is dat de organisatie momenteel aan een digitale versie van de Port of Antwerp Night Marathon werkt. Toch een streepje goed nieuws dus…

Heropflakkering van COVID-19

De afgelasting van het evenement heeft alles te maken met de huidige heropflakkering van het Coronavirus. Die legt het sociale leven opnieuw aan banden. Vooral in Antwerpen, dat momenteel ’s lands grootste broeihaard van het virus is, worden er heel wat noodzakelijke maatregelen getroffen. Zo sluiten cafés en restaurants om 23u en geldt er tussen 23u30 en 6u een avondklok. Enkel voor essentiële verplaatsingen mag je dan nog buiten.

Feestzalen en fitnesscentra blijven de komende vier weken gesloten en winkelen of naar de markt gaan, doen we opnieuw alleen. Wie de straat op gaat, moet bovendien een mondmasker dragen. Ook op de fiets.

Draag zorg voor jezelf en de mensen rondom je. Volg de richtlijnen en hou het veilig.