Restaurant Nebo krijgt eerste michelinster

Veel kans dat u op het Panamarenkoplein op Nieuw Zuid dezer dagen heel wat lachende gezichten tegenkomt: bij de jaarlijkse uitreiking van de Michelinsterren gisteren viel restaurant Nebo in de prijzen. Het gastronomische restaurant van chef Dimitri de Koninck mag vanaf heden pronken met haar allereerste Michelinster. Een primeur voor het restaurant, dat pas in 2021 de deuren opende, maar ook voor de buurt, die nu ook al gastronomische trekpleister op de kaart staat.

foto van restaurant nebo
restaurant Nebo

In de voetsporen van zijn ouders

Met zijn Michelinster treedt de Koninck definitief in de voetsporen van zijn ouders, die met hun restaurant La Luna in 2010 ook bekroond werden door Michelin. Het spraakmakende restaurant was halverwege de jaren ’90 een van de eerste moderne restaurants in Antwerpen en de ideale leerschool voor de ambitieuze de Koninck. Voor hij zijn eigen restaurant opende, werkte hij ook in sterrenrestaurants als De Eiken en Zilte. De Konincks grote voorbeeld is de Franse chef Auguste Escoffier. Het zal je dus niet verwonderen dat Nebo staat voor traditionele, toegankelijke maar ambitieuze gastronomie. “Ik werk graag met echte sterproducten als wagyu, koningskrab, tarbot en Balfego-tonijn en in mijn keuken omring ik me met toptalent: mijn keukenteam heeft ervaring opgedaan bij zaken als The Jane, Kommilfoo en The Glorious.”

Wat zegt Michelin over Nebo?

Michelin omschrijft Nebo als “chique, maar ingetogen” en “een hemel voor liefhebbers van topingrediënten zoals zeebaars en paling uit de Oosterschelde”. Het looft de chef voor zijn traditionele touch, zijn verrassende smaken en zijn à la carte-aanpak. “De chef houdt vast aan de intensiteit van klassieke cuissons en brengt het bord tot leven met originele details en garnituren. Serveert hij oosterscheldepaling, dan bulkt die van de smaak, subtiel gerookt en net vettig genoeg, en is de vis mooi op temperatuur. Kingkrab? Die komt helemaal tot zijn recht in een kruidig en friszuur samenspel met rundsvlees, avocado en zure room. Dimitri de Koninck werkt à la minute en dat proeft u. Bij Nebo is de fijnproever koning.”

Jezelf ook eens onderdompelen in de wereld van Nebo? Reserveren kan op www.restaurantnebo.be.