Mei Plasticvrij, ook op Nieuw Zuid

In de maand mei lopen er in Vlaanderen traditioneel heel wat bewustwordingscampagnes. Zo roept ‘Maai mei niet’ bijvoorbeeld op om het gras wat langer te laten groeien en probeert Stichting tegen Kanker met de Buddy Deal mensen van het roken af te helpen. Onder impuls van Circuit staat Nieuw Zuid deze maand helemaal in het teken van Mei Plasticvrij. Jij doet toch ook mee?

plastic afval
Mei Plasticvrij wil taferelen zoals dit de wereld uithelpen. (foto: Nick Fewings)

Via workshops en lezingen willen de mensen van Circuit ons bewust maken van de impact van wegwerpplastic op onze maatschappij en willen ze jong en oud inspireren en tonen hoe het ook anders kan. Een overzicht van de activiteiten die de komende weken op het programma staan:

11 mei: zero waste kinderatelier

Morgennamiddag laat Atelier Rojo kinderen tussen 6 en 12 jaar oud op een speelse en leerrijke manier kennismaken met de plastic wegwerpcultuur. Tijdens de workshop leren ze hoe ze bestaande dingen transformeren naar duurzame en circulaire oplossingen. Samen toveren ze een oud t-shirt (dat ze zelf meebrengen) om in een zelfgemaakte draagtas. Klinkt leuk, nietwaar?

14 mei: eco-tour door Antwerpen

Benieuwd naar de nieuwste eco-vriendelijke adresjes van Antwerpen? Op zaterdag 14 mei neemt een eco-gids van mixua je mee op een inspirerende rondleiding. Hij toont je verpakkingsvrije winkels, duurzame mode, natuurlijke verzorging, lokale producten en innovatieve projecten, en laat je kennismaken met heel wat makers en eco-ondernemers.

18 mei: DIY scrapbook

Op 18 mei is het de beurt aan de volwassenen om de handen uit de mouwen te steken. Zij gaan samen met Maya van De Groene Stadshut aan de slag om gepersonaliseerde notitieboekjes te maken uit scrappapier. Ook in deze workshop wordt er zo veel mogelijk met gerecycleerd materiaal gewerkt.

19 mei: #sofasessie over materialen

Een dag later staat de derde #sofasessie op het programma. Die staat in het teken van duurzame materialen.

21 mei: Workshop beautyproducten maken

Op zaterdag 21 mei, tussen 11 en 13u, leert Moenia van de duurzame webshop Ecossentials.eu je hoe je met producten die je thuis hebt liggen zelf je eigen verzorgingsproducten kan maken.

Alle workshops en evenementen zijn gratis, maar je moet wel even vooraf inschrijven op de site van Circuit. Wees snel, want de plaatsen zijn beperkt.