Circuit organiseert #sofasessies over duurzaamheid

(afbeelding: Circuit)

Nog geen plannen voor donderdagavond? Prijs je gelukkig, want Circuit organiseert dan de tweede van vier #sofasessies: gezellige, interessante en inspirerende debatavonden over duurzame thema’s die ons allemaal aangaan. Deze week op het programma: mobiliteit.

Elke laatste donderdag van de maand organiseert Circuit in samenwerking met Two is a Crowd haar #sofasessies. Het concept is simpel: je schuift aan in het salon, geniet van een koffie en een koekje, luistert naar sprekers uit de buurt (al bevestigd: Joris Beckers, Vélodepot en Dégage) en praat mee over het thema van de dag.

De avond wordt in goede banen geleid door Britt Buseyne. De jonge Gentse is de drijvende kracht achter Sustainababbels, de grootste podcast rond duurzaam ondernemen in Vlaanderen. “Duurzaamheid tastbaar maken doet ge niet met feiten en cijfers, maar met verhalen”, beweert ze stellig. “Schone verhalen. Verhalen die u raken, zonder pijn te doen. Verhalen die mensen samenbrengen, in plaats van verdelen.”

Met de #sofasessies wil Circuit hoop, inspiratie en toekomstmuziek op maat van de wijk brengen. Hoe beïnvloedt mobiliteit de manier waarop we (samen)leven? Ongetwijfeld genoeg stof voor een fijn gesprek, nu donderdag om 20u. in Circuit. Deelnemen is helemaal gratis, maar omdat de plaatsen beperkt zijn, moet je wel even op voorhand inschrijven.

De volgende #sofasessies zullen plaatsvinden op 25 mei (thema: materialen) en 23 juni (thema: voeding).

#sofasessies 1 (foto: Circuit)