Paashaas deelt paaseitjes uit op Nieuw Zuid

Hoog bezoek gisterenvoormiddag op Nieuw Zuid. Tussen 10 u. en 12 u. liep de paashaas rond in het park van Nieuw Zuid. Tot groot jolijt van de aanwezige kinderen, want zij konden spelletjes spelen met hem en kregen – hoe kan het ook anders? – een zakje paaseitjes cadeau.

Het bezoek van de paashaas was een initiatief van Triple Living. “Vorig jaar hadden we ook al het plan om een paasfeestje te organiseren in het park van Nieuw Zuid, maar toen gooide een opflakkering van het coronavirus roet in het eten”, vertelt Esa van den Heuvel van Triple Living. “Dit jaar hebben we meer geluk en konden we de kinderen uit de buurt wel iets leuks bieden.”

Buurtbewoners konden op voorhand inschrijven voor het bezoek van de paashaas, maar ook wie niet ingeschreven had, was meer dan welkom. “Een supergroot evenement was nooit het plan, maar we zijn blij dat we enkele tientallen kinderen uit de buurt blij hebben kunnen maken.”

“Met acties zoals deze willen we de samenhang in de buurt stimuleren en mensen de kans geven om hun – vaak nieuwe – buren te leren kennen. Naast onze paasactie organiseren we elke eerste zaterdag van de maand een gezellige boekenmarkt op het Panamarenkoplein en we broeden momenteel ook op een architectuurwandeling in de buurt.”

Meer weten over de boekenmarkt op Nieuw Zuid? Neem een kijkje op lettermarkt-antwerpen.be.