Free Butterfly Child geeft kinderen innerlijke rust

Chin Kwan van Free Butterfly Child
Chin Kwan van Free Butterfly Child

De Antwerpse Chin Kwan werkte jarenlang in een leidinggevende functie in de bedrijfswereld, maar ze voelde dat het tijd was voor iets helemaal anders. Eind vorig jaar gooide ze haar carrière radicaal om en richtte ze Free Butterfly Child op: in haar praktijk helpt ze kinderen tussen 4 en 12 jaar oud om (opnieuw) rust te vinden in zichzelf.

Vertel eens, Chin, hoe ben je op het idee gekomen voor Free Butterfly Child?

“Eigenlijk ben ik een ervaringsdeskundige. Al op jonge leeftijd heeft het leven me geleerd om hard te zijn. Toen ik twee jaar oud was, stierf mijn moeder en werd mijn leven plots compleet anders. Ik ging op korte tijd van pleeggezin naar pleeggezin en wist niet meer wat er van mij als kind verwacht werd. Hoewel ik snel doorhad dat de kracht om door te zetten uit mezelf moest komen, merkte ik vaak dat ik eigenlijk gewoon geliefd wilde worden. Dat deed me beseffen dat zelfliefde en innerlijke rust de belangrijkste pijlers zijn om gelukkig te zijn als mens. Rust vinden bij en in jezelf en voelen dat je begrepen wordt, daar draait het om.”

Free Butterfly Child ligt je dus heel na aan het hart?

“Absoluut. De meeste kinderen die bij mij komen, zijn pleeg- en adoptiekinderen. Kinderen met een soortgelijke achtergrond als ik. Ik ben heel trots dat ik hen kan helpen om innerlijk rust te vinden. Dat ik een bijdrage kan leveren die hen deels kan ontlasten zodat ze de toekomst met meer zelfvertrouwen en zelfliefde tegemoet kunnen gaan.”

Wat doe je precies in je praktijk?

“Dat is een vraag die ik vaak krijg. Weet je, kinderen dragen vaak meer mee dan we denken: trauma’s uit het verleden, prikkels en drukte van het alledaagse leven, hoge verwachtingen van ouders en leerkrachten, pesterijen, de impact van COVID. Niet alle kinderen weten goed hoe ze daarmee moeten omgaan en hoe ze hun innerlijke rust kunnen vinden. Om kinderen tot rust te laten komen, heb ik me daarom verdiept in kindermassage, kinderyoga, ademhalingsoefeningen (meditatie) en kindercoaching.”

“Vaak gebruik ik verschillende methodes in combinatie met elkaar. Via kindermassage en ademhalingsoefeningen kan een kind bijvoorbeeld lichamelijk, geestelijk en emotioneel weer in balans komen. Ook kinderyoga is een combinatie van speelse en creatieve oefeningen en ademhalingsoefeningen. Het laat kinderen hun hoofd leegmaken. De meditatie en het feit dat ik hen laat stilstaan bij wat ze goed kunnen, zorgen ervoor dat ze beter leren omgaan met hun angsten en emoties. Binnenkort wil ik met kinder- en (groot)ouderyoga starten in het park van Nieuw Zuid. Heerlijk tot rust komen in het prachtige nieuwe park.”

Meer informatie over Free Butterfly Child? Neem een kijkje op www.freebutterflychild.be.