Nieuwe thuisHÅVN voor Bureau Bouwtechniek

Bureau Bouwtechniek heeft een nieuwe uitvalsbasis: het ruilde zopas de oude stek in de Kammenstraat in voor een gloednieuw kantoor op Nieuw Zuid. Vanaf nu vind je het technisch ontwerp- en adviesbureau in het door Johannes Norlander ontworpen HÅVN.

kantoor van bureau bouwtechniek in HÅVN
kantoor van bureau bouwtechniek in HÅVN (foto: BB Facebook)

Al sinds het ontstaan is duurzaamheid voor Bureau Bouwtechniek een belangrijk thema. Dat het ook bij het ontwerp en de inrichting van het nieuwe kantoor in de Michel de Braeystraat een belangrijke rol speelde, hoeft niet te verbazen. Het nieuwe kantoor scoort hoog op het vlak van circulariteit en duurzaamheid.

Duurzame locatie

In de eerste plaats door de locatie: HÅVN is makkelijk bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Een belangrijke factor, omdat de meeste werknemers op die manier naar kantoor komen. Het nieuwe gebouw heeft niet enkel voldoende veilige fietsenstallingen, er is ook de mogelijkheid om te douchen. Het treinstation Antwerpen-Zuid en tramhalte Bolivarplaats zijn ook vlakbij. Het kantoor bevindt zich op het gelijkvloers waardoor het vlot toegankelijk is voor iedereen.

Aanpasbare indeling

Het gebouw bestaat uit een intelligente betonnen structuur met voldoende vrije hoogte voor mogelijke aanpassingen. Behalve rond de circulatiekernen zijn er geen dragende binnenmuren. De binnenwanden zijn lichte wanden die verplaatsbaar en tijdloos zijn. Zo kan de indeling van het kantoor doorheen de jaren veranderen en kan er zonder grote structurele werken ingespeeld worden op nieuwe wensen of noden. Ook op gebied van technische installaties is het nieuwe kantoor aanpasbaar. Kabels voor elektriciteit en data zitten bijvoorbeeld verwerkt in een grid van kabelbuizen in de vloer.

Gerecupereerd meubilair

Voor de inrichting van de nieuwe kantooromgeving werd ongeveer 60% van het oude meubilair gerecupereerd. De overige meubelstukken werden gerecycleerd of tweedehands aangeboden. Alle medewerkers kregen overigens de mogelijkheid om hun mening te delen, zodat het nieuwe kantoor aan zo veel mogelijk wensen kan voldoen. De nieuwe uitvalsbasis moet een kwalitatieve en aangename werkplek zijn voor alle medewerkers.

Net zoals Bureau Bouwtechniek op zoek naar een nieuwe kantoorruimte of handelsruimte op Nieuw Zuid? Neem contact op met Jan Mertens van Triple Living op 03/336.00.00.