Hotspot op ’t Zuid: Middle Eats

Dat de Midden-Oosterse keuken anno 2020 een hausse beleeft in onze contreien, is in grote maten te danken aan de populaire kookboeken van Yotam Ottolenghi. Hoeveel Vlamingen zouden er tijdens de Coronaquarantaine niet aan het experimenteren zijn met zijn gerechten?

foto: Middle Eats

Voor al die fans van de Libanese en Israëlische keuken, serveren we een Antwerpse hotspot om naar uit te kijken: Middle Eats, op de hoek van de Graaf van Egmontstraat en de Vlaamse Kaai, vervoert je – na de lockdown uiteraard – in geen tijd naar het mediterrane Tel Aviv en laat je genieten van de plaatselijke sfeer en gastronomie. Een absolute aanrader.

In Middle Eats brengt chef Daniela Olmova, die haar wortels in Praag heeft maar jaren in de culinaire hoofdstad van Israel werkte, haar twee passies samen: lekker, vers eten en groovy deuntjes. Het resultaat is simpel en recht voor de raap: een pretentieloze en kleurrijke omgeving en een menu vol tasty gerechten die je kan delen met vrienden of familie.

foto: Middle Eats

Plezier maken met vrienden, daar draait het om in het levendige Middle Eats. Wie graag in alle rust en stilte eet, zoekt beter een plekje ver weg van de discoballen en neonlampen. Ook de frivole muziek speelt hier namelijk een hoofdrol. Op vrijdag en zaterdag kan je er zelfs tot in de vroege uurtjes terecht.

Zodra we weer buiten mogen, natuurlijk.

Tot het zover is: stay safe, en maak nog even je eigen labneh en gerookte aubergine. Succes!