Plein Publiek maakt mondmaskers voor het goede doel

Plein Publiek blijft nog minstens tot 3 mei toe, maar dat betekent niet dat de ploeg achter de populaire trekpleister op Nieuw Zuid stil zit. Integendeel. Net zoals veel andere creatievelingen in Vlaanderen hebben ze zich op het maken van mondmaskers gegooid. En die kan je nu kopen. De opbrengst gaat naar het goede doel.

“De horeca ligt stil, dus dachten we na wat wij konden doen”, vertelde Nelson van Plein Publiek aan de krant Het Laatste Nieuws. “Wij wilden ons steentje bijdragen en zo kwamen we donderdagochtend op het idee om ludieke mondmaskers te maken.” De mondmaskers van Plein Publiek zijn geen traditionele witte exemplaren, maar de makers hebben er al hun creativiteit en originaliteit in gestoken. Ze ontwierpen twee versies: eentje met de knikker van Marc Van Ranst, het andere exemplaar met het al even alomtegenwoordige gelaat van Maggie De Block.

Wie dus ook eens als COVID-19-expert door het leven wil gaan en met een Marc- of Maggiemasker de straat op wil, kan als de bliksem zijn of haar exemplaar bestellen via info@pleinpubliek.be. “Elk exemplaar kost 5 euro, maar het staat je natuurlijk vrij om meer te geven. Het geld gaat naar Street Nurses. Dat is een goed doel in Brussel dat zich inzet voor daklozen”, aldus Plein Publiek. “We hopen een bedrag tussen de 2.000 en 3.000 euro bij elkaar te krijgen.”

In eerste instantie zijn er van elk mondmasker 250 exemplaren te koop. Als de actie een succes wordt – wees snel, de mondmaskers zijn al bijna uitverkocht – worden er allicht nog exemplaren bijgemaakt.