De Laet & Van Haver brengt ambachtelijke slagerskunst naar ’t Zuid

Gerenommeerd slager Luc De Laet heeft zijn vizier op het Antwerpse Zuid gericht: vorige week opende hij er samen met enkele metgezellen het duurzame vleesrestaurant Maven. Binnenkort opent ook zijn ambachtelijke slagerij De Laet & Van Haver er een nieuwe zaak.

Voor De Laet & Van Haver wordt de Butcher’s Store in de Museumstraat op ’t Zuid de derde winkel. Eerder opende hij al een Butcher’s Store in Hove en één in de Antwerp City Brewery. Het plan om een beenhouwerij te open op ’t Zuid is niet nieuw. De Laet speelt er immers al enkele jaren mee, zo vertelde hij in een interview met HLN. “Op ’t Zuid zijn er amper beenhouwerijen te vinden”, aldus De Laet. “Wij brengen onze smaakbeleving graag zo dicht mogelijk bij elke Antwerpenaar. Dit is een levendige buurt, in volle ontwikkeling met Nieuw Zuid, waar consumenten echt nog op zoek gaan naar een bepaalde ‘experience’. Geheel op het ritme van dit stadsgedeelte – met latere openingsmomenten dus – zal de Butcher’s Store Antwerp City South hen mee op verkenning nemen in onze ambachtelijke wereld van puurheid en kwaliteit.”

Duurzaam vleesrestaurant Maven

Behalve drie ambachtelijke slagerijen heeft Luc De Laet ook drie restaurants: Butcher’s Dining in Hove, Butcher’s Cave in de Boomgaardstraat en, sinds afgelopen week, Maven in de Luikstraat op ’t Zuid. Het nieuwe vleesrestaurant, dat hij samen met horeca-ondernemer Wim Van der Borght en jonge belofte Jules Koninckx opent, focust naar eigen zeggen op ‘noble meat craft’. Ambachtelijk en duurzaam vlees van topkwaliteit, dus. “We eten te vaak en te veel vlees”, leggen de oprichters uit. “We moeten dus minder, maar vooral beter vlees eten. Daarmee gaan we een licht controversiële toer op, zeker in tijden waarin vlees eten onder druk staat. Maar we doen het vakkundig, onderbouwd en doordacht. En bovenal met veel respect voor de natuur.”