Botega tovert lege flessen om tot trendy glazen

De hipste glazen van het moment, die vind je op Nieuw Zuid. Meer bepaald bij Botega, dat drinkglazen maakt uit lege en gebruikte flessen. Upcycling van de zuiverste soort, dus, en daarom is het niet verwonderlijk dat eigenares Jolien Van de Vliet haar atelier heeft op Circulair Zuid.

Het idee voor Botega kreeg Vande Vliet eind 2019 op vakantie in Bali, toen ze op restaurant merkte dat de glazen waaruit zij en haar vriend dronken, gemaakt waren van lege wijnflessen. Een veel voorkomende praktijk in Bali, maar in ons land vrij ongezien, en dat bracht haar op idee├źn. Niet veel later was Botega geboren.

Aanvankelijk maakte ze haar glazen thuis, maar inmiddels heeft ze haar atelier naar Nieuw Zuid verplaatst. Daar werkt ze nu samen met Circuit, het centrum rond circulariteit van De Kringwinkel Antwerpen en een regelrechte hub voor circulaire start-ups.

De lege flessen die Van de Vliet nodig heeft om haar glazen te maken, haalt ze op in restaurants in de buurt. Wie de glazen van Botega eens wil uitproberen, kan bijvoorbeeld gaan tafelen in biorestaurant Native, in de muntstraat, of lunchbar Simply Marie. Dat zijn twee zaken waar Botega op dit moment mee samenwerkt. Wil je een setje unieke glazen voor thuis? Neem dan een kijkje in de webshop, want daar kan je de collectie gewoon bestellen.