De beste sommelier van België vind je op Nieuw Zuid

Foto van Michelle Gielens
Michelle Gielens (foto: Kris Vlegels)

De horeca van Nieuw Zuid staat opnieuw in de spotlights, want de digitale restaurantgids Foodtaster.be heeft zopas Michelle Gielens van restaurant NEBO uitgeroepen tot Beste Sommelier van België. De dertigjarige Gielens, die afkomstig is uit het Kempense Dessel, is daarmee de eerste vrouw die die eer te beurt valt.

Gielens ontving op 27 september  de ‘Foodtaster Sommelier of the Year 2023’-award. De jury zette haar in de bloemetjes “omwille van haar uitgebreide wijnkennis en haar bijzondere gevoel voor wine-pairing, haar respect voor alle wijnappellaties van Europa en van de Nieuwe Wereld in combinatie met een klantvriendelijke bediening, een absolute meerwaarde voor een restaurantbezoek aan Nebo.”

“Dit is een heel mooie erkenning”, zegt Gielens in een interview met Gazet van Antwerpen. “Blijkbaar vonden ze mijn manier van werken positief. Wat mijn stijl is als sommelier? Ik probeer duidelijk te zijn, zonder te dure woorden te gebruiken die meestal niet veel bijbrengen. Misschien heeft mijn Kempense spontaniteit ook in mijn voordeel gespeeld.”

Voor ze in 2021 aan de slag ging in het restaurant van haar vriend/chef Dimitri De Koninck, deed Gielens ervaring op in De Pastorie (Lichtaart) en The Glorious (Antwerpen). Samen met De Koninck zette ze NEBO al snel op de kaart van ’s werelds meest gerenommeerde restaurantgidsen. Bij Gault Milliau krijgt het restaurant 15/20, met speciale vermelding voor de “interessante wijnkaart”. Michelin gaf NEBO nauwelijks enkele maanden na de opening al een eerste ster.

NEBO is enkel open op weekdagen, zowel voor lunch als voor diner.