‘A Life in a Day’: Laatste kans om expo van Rinus Van de Velde te bezoeken

Afbeelding van de poster van 'A Life in a Day'
De affiche van de expo

Wie ‘A Life in a Day’ nog wil bekijken, moet snel zijn. Eind deze week sluit de nieuwste solotentoonstelling van Rinus Van de Velde in Tim Van Laere Gallery onherroepelijk de deuren.

De Leuvens-Antwerpse kunstenaar wordt dit jaar veertig. Een mijlpaal die hij viert met een zevende solotentoonstelling bij zijn galerist. ‘A Life in a Day’ bevat niet alleen nieuwe tekeningen in oliepastel, houtskool en kleurpotlood. Het is ook de première van Van de Veldes derde film, die niet verrassend ‘A Life in a Day’ getiteld is.

Net zoals in zijn eerste twee films gaat Van de Velde in ‘A Life in a Day’ opnieuw op zoek naar de waarheid rond zijn eigen persoon en identiteit. Het resultaat is een intieme en pure ontdekkingstocht waarin hij zichzelf vanop een afstand analyseert en zijn kunstenaarschap visueel vormgeeft.

Het proces van exploratie, uitdieping, toe-eigening en heruitvinding dat centraal staat in de film, vind je ook nadrukkelijk terug in de tentoonstelling. De tekeningen en sculpturen spreken boekdelen over de kunstenaar: over zijn ambities, twijfels, bezorgdheden, zijn momenten van geluk, maar ook van eenzaamheid, frustratie en verdriet.

‘A Life in a Day’ is opnieuw een absolute aanrader. De expo loopt nog tot en met zaterdag 7 oktober.