Tim Van Laere opent galerie in Rome

foto van de nieuwe galerie van Tim Van Laere in Rome
Galeriehouder Tim Van Laere, die sinds 2019 zijn uitvalsbasis op Nieuw Zuid heeft, opent binnenkort een tweede kunstgalerie in Rome. De nieuwe vestiging opent de deuren op 18 november. 

Voor de Antwerpse galerie, die kunstenaars als Rinus van de Velde en Ben Sledsens vertegenwoordigt, is het een logische stap. Met haar weelderige geschiedenis is de Italiaanse hoofdstad “een rijke inspiratiebron voor hedendaagse kunstenaars. Een statige en veelzijdige arena waarmee ze in open dialoog kunnen gaan”. 

De nieuwe galerie bevindt zich in het zeventiende-eeuwse Palazzo Donarelli Ricci in het historische kasseistraatje Via Giulia, waar ooit de beroemde zestiende-eeuwse schilder en architect Raphael woonde. Van Laere vertoeft er dus in goed gezelschap. 

Tijdens de opening in Rome blijft de Tim Van Laere Gallery in Antwerpen natuurlijk gewoon open. Van 12 oktober tot 24 november kan je er terecht voor een solotentoonstelling van de Roemeense kunstenaar Adrian Ghenie. Een week later opent Bram Demunter er zijn tweede Antwerpse solotentoonstelling.