WINTAR serveert winterse raclettebowls op ’t Zuid

Goed nieuws voor wie door corona zijn of haar skivakantie in het water ziet vallen: de heren van WINTAR, de populaire winterbar die vorig jaar voor het eerste de deuren opende, brengen de winterse chaletsfeer gewoon tot hier.

(foto: peopleofsommar instagram)

Hoewel er door de veiligheidsmaatregelen geen full-blown tweede editie van WINTAR komt, wilden de heren toch iets doen. Samen met Garçon Catering & Raclette D’Anvers openen ze een “Not So Dark Kitchen” op ’t Zuid. In een sfeervol hutje dat zo uit een of andere kerstmarkt geplukt kon zijn, serveren ze heerlijke winterse meeneemgerechten. Ideaal voor tijdens een winterse stadswandeling langs de hotspots van ’t Zuid.

That’s right, we doen enkel takeaway en delivery”, vertelde Jan Van Leuffel van WINTAR onlangs aan Het Laatste Nieuws. “We serveren voornamelijk raclettebowls. Dat is een nieuwe hype, overgewaaid uit Frankrijk. Het is zoals een pokébowl, maar dan met charcuterie, kaas en gepekelde groentjes.”

De raclettebowls van WINTAR worden enkel met topingrediënten gemaakt. De charcuterie komt van de ambachtelijke slagerij De Laet & Van Haver, die in september een nieuwe vestiging opende op ’t Zuid, en de kazen halen ze bij de bekende kaasaffineurs Van Tricht.

(foto: peopleofsommar instagram)

Honger gekregen? We kunnen het geloven. De chalet staat in de Scheldestraat, op het terrein van digital agency November 5, en is van woensdag tot en met zondag geopend tussen 16u en 21u30. Smakelijk!

O ja, en wie nog op zoek is naar een culinair idee voor de feestdagen: de heren van WINTAR verhuren ook raclettetoestellen waarmee je ’t thuis in je bubbel gezellig zelf kan proberen. In hun heerlijke Raclette Box zitten alle ingrediënten die je nodig hebt, inclusief nagerecht én Triple d’Anvers.