Parking Steendok opent op ’t Zuid

Donderdag opent aan de Gedempte Zuiderdokken een gloednieuwe ondergrondse publieke parking. In Parking Steendok, zo heet de nieuwe parkeerplaats, zal plaats zijn voor zo’n 1000 auto’s.

Op termijn worden de Gedempte Zuiderdokken omgetoverd tot een prachtig nieuw park. Een uitnodigende groene zone die heel ’t Zuid de nodige ademruimte geeft. Daarom is nu al begonnen met het verplaatsen van de parkeerplekken. In de toekomst komen er ondergronds twee parkeergarages, met plaats voor zo’n 2000 auto’s. De eerste van die twee, Parking Steendok, opent op donderdag 3 december.

Parkeren op Gedempte Zuiderdokken niet langer gratis

Tot gisteren waren de Gedempte Zuiderdokken overigens nog een van de enige plekken waar je in Antwerpen gratis kon parkeren. Dat is nu verleden tijd, want ’t Zuid en het Nieuw Zuid zijn een rode parkeerzone geworden. Wie er zijn auto parkeert, betaalt voortaan 2 euro voor het eerste uur, 3 euro voor het tweede en zelfs 5 euro voor het derde. Langer dan drie uren mag je er niet parkeren.

De nieuwe rode parkeerzone strekt zich uit van de Scheldekaaien tot de Leien en van de Scheldestraat en de Kronenburgstraat tot en met het Nieuw Zuid. Ook de autoluwe wijk Nieuw Zuid behoort dus tot de nieuwe rode parkeerzone met het hoogste parkeertarief. Ook daar mag je maximaal drie uren blijven staan. Op de parking aan de Scheldekaaien verandert er voorlopig niets.

Belangrijk detail: de nieuwe parkeerregels hebben in principe geen invloed op de bewoners van ’t Zuid en Nieuw Zuid. Zij kunnen nog steeds 2 parkeervergunningen per gezin aanvragen.