Nieuw Zuid krijgt eigen vertelfestival

Op zaterdag 7 september organiseert Nieuw Zuid voor het eerst haar eigen vertelfestival. Op verschillende locaties in de wijk geven drie professionele vertellers en enkele muzikanten het beste van zichzelf en trekken ze het aanwezige publiek mee in een fascinerende wereld vol fantasie en verbeelding.

 

Vertelfestival Nieuw Zuid wordt georganiseerd door enkele cultuurminnende buurtbewoners, die zich verzamelen in actiegroep Nieuw Zuid Cultuur, en kunstenaarscollectief en internationaal kunstenhuis Het Muzische Huis. Drijvende kracht achter het gebeuren is Henk Mesuere, die in januari al een voorstelling verteltheater organiseerde in Le Petit Déli. “Vertelkunst is de levendige dynamiek tussen drie elementen: het verhaal, de verteller en de luisteraar”, zegt Mesuere enthousiast. “Zonder het vertellen van verhalen zou de mensheid het niet overleefd hebben! Vertellen is de eerste en oudste kunstvorm. Vertelkunst nodigt ons uit te verbinden, onze eigen ervaring in te zetten, te communiceren, te leren en vooral lekker te ontspannen én te luisteren.”

Tijdens het Vertelfestival op 7 september wandel je van de ene vertelkunstenaar naar de andere. De volledige voorstelling duurt ongeveer anderhalf uur en je start ofwel om 13.30 uur of om 15.30 uur. De artiesten die je aan het werk kunt zien, zijn Mia Verbeelen, Tom Van Mieghem en Evi Rosiers. Verbeelen werd in 2015 uitgeroepen tot de eerste vertelambassadeur voor Vlaanderen en Nederland en vertelde ook in het Sprookjeshuis van het Rivierenhof. Van Mieghem doorkruist Vlaanderen en Nederland met een eigenzinnig en waanzinnig enthousiast muzikaal verteltheater. Rosiers is de sterke vrouw achter verhalenbureau ZinDerDing. Haar dynamische vertelvoorstellingen zitten boordevol comedy, poëzie en filosofie.

Tickets voor het Vertelfestival kosten 10 euro (volwassenen), 5 euro (jongeren) of 2 euro (sociaal tarief). Vanaf 20 augustus start de voorverkoop. Op dinsdag, woensdag en donderdag kan je tussen 11 uur en 17 uur je kaartjes kopen in de winkel van circuit.