Het Muzische Huis organiseert verteltheater op Nieuw Zuid

Henk Mesuere, bewoner van Schelde 21 en artistiek directeur van Het Muzische Huis, een kunstenaarscollectief en internationaal kunstenhuis voor kinderen, jongeren en volwassenen, organiseert op zaterdag 3 februari een namiddag verteltheater in de bistro Le Petit Deli. De muzikant slash verhalenverteller brengt de voorstelling ‘Jan Van Mirlo, ontdekkingsreiziger naar het onbekende Zuidland’.

Verhaal van zuidpoolexpeditie Belgica

Henk brengt het verhaal van de baanbrekende zuidpoolexpeditie Belgica in augustus 1897. Hij kruipt in de huid van loteling Jan Van Mirlo, die de expeditie als uitgelezen kans zag om te ontsnappen aan zijn dienstplicht maar ongewild een nog veel zwaardere opdracht voor de kiezen kreeg: overleven in koude, ontbering en duisternis.

Afbeelding van een eerder voorstelling van het Verteltheater over de Belgica-expeditie.
(Foto: Het Muzische Huis – Koraal vzw)

Het verhaal van Jan Van Mirlo is er één vol passie en heldenmoed, want niemand had het de bemanning van commandant Adrien de Gerlache ooit voorgedaan. Een poolexpeditie is, ook vandaag de dag nog, een verschrikkelijk grote uitdaging. Zonder samenhorigheid en wederzijds vertrouwen houdt een schip nooit haar juiste koers. Zonder nederigheid en zelfopoffering slaag je er niet in terug veilig thuis te komen.

Verwacht je aan een onderhoudende en spannende voorstelling voor jong en oud.

Wil je komen luisteren?

Schrijf je snel in via mail aan schelde21@palomavlaanderen.be. De voorstelling vindt op zaterdag 3 februari 2024 om 15u plaats in bistro ‘Le Petit Deli’. De toegang is een vrije bijdrage voor het fonds van de stichting ‘Het Muzische Huis’, dat jonge muzikanten ondersteunt.

Tot dan?!?