Wil je meewerken aan een Leefbaar Nieuw Zuid?

Behalve een buurtcomité dat gezellige bijeenkomsten organiseert en de sociale cohesie onder de bewoners bevordert, heeft onze buurt sinds kort ook een actiecomité. Leefbaar Nieuw Zuid, zo heet de nieuwe actiegroep, engageert zich om dingen als sluikstorten, verkeerscirculatie en overlast aan te pakken. Wil je meehelpen om van de buurt een nog aangenamere plek te maken? Zijn er zaken waar jij van wakker ligt? Rep je dan op donderdag 7 maart om 19.30 uur naar de eerste bijeenkomst in circuit en zet samen met de initiatiefnemers een stap richting een nog beter en nog aangenamer Nieuw Zuid.

“Het idee voor de nieuwe actiegroep”, zegt initiatiefnemer Alain Van berlaer, “is ontsproten uit een aantal frustraties van bewoners die eigen zijn aan een nieuwe buurt en een stadsbuurt tout court. Ik denk bijvoorbeeld aan sluikstorten, overlast door hangjongeren, gebrek aan signalisatie, maar ook pakjesdiensten die hun weg nog niet vinden in de buurt. Stuk voor stuk zaken die we samen kunnen verbeteren.”

Het nieuwe actiecomité Leefbaar Nieuw Zuid wil een positieve bijdrage leveren voor de buurt en mikt op een open communicatie met alle betrokken partijen. “We willen een aangename woon- en werkomgeving creëren”, aldus Van berlaer. “Dat doen we door problemen aan te pakken en samen oplossing te zoeken. Met het actiecomité willen we dossiers indienen bij officiële instanties, maar ook met Stad Antwerpen en eigenaars van appartementencomplexen willen we een goede samenwerking ontwikkelen.”

Wil je mee een positieve bijdrage leveren aan onze fantastische buurt?

Wil je samen met de drijvende krachten van Leefbaar Nieuw Zuid de dingen waar buurtbewoners van wakker liggen, echt aanpakken? Op 7 maart wordt de spreekwoordelijke koe een eerste keer bij de horens gevat. Alle enthousiastelingen zijn meer dan welkom! Bevestig wel even je komst via leefbaarnieuwzuid@gmail.com.