Nieuwe koffiebar voor Nieuw Zuid: Elvis

foto van Arno Hellemans in zijn koffiebar Elvis op Nieuw Zuid
(Arno Hellemans achter de toog van zijn koffiebar Elvis op Nieuw Zuid – copyright: Elvis)

Onze wijk trekt steeds meer jonge, creatieve geesten aan die hier hun dromen willen waarmaken. Afgelopen vrijdag nog opende Arno Hellemans zijn gloednieuwe koffiebar Elvis op de benedenverdieping van circuit. Een jarenlange droom, zo zegt hij zelf, en eentje waar elke koffieliefhebber graag in zal meestappen.

Elvis is een vegan koffiebar, waar de koffie ingeschonken wordt met een flinke scheut rock & roll. Met haar vintage interieur en authentieke platenspeler roept de bar vrijwel ogenblikkelijk een nostalgisch huiskamergevoel op. “Koffie is niet het meest duurzame product,” aldus Hellemans, “en dus ben ik beginnen nadenken. Zo kwam ik op het idee: wat als ik alles errond kon verduurzamen? Het resultaat is Elvis geworden: een plantaardige koffiebar met circulair interieur. Zelfs de muziek komt uit the good old days.”

Op de menukaart vind je behalve de vele koffiebereidingen ook een selectie biologische wijnen en natuurwijnen, kombucha, organische frisdranken en een assortiment plantaardige zoete en hartige gerechten.  Regelmatig kan je bij Elvis brunchen: voor een vast bedrag geniet je van een heerlijk buffet van vegetarische en vegan gerechten. Er staan ook andere leuke evenementen op stapel. Check dus regelmatig de Instagram- en Facebookpagina van Elvis!

Nieuwe ontmoetingsplek voor de buurt

De komst van koffiebar Elvis onderstreept de aanhoudende groei van onze wijk. “We zijn heel blij met de komst van Elvis naar onze buurt,” zegt Esa van den Heuvel van Triple Living, dat de hele buurt bouwt. “Elke nieuwe onderneming draagt bij aan de levendigheid en de aantrekkingskracht van onze buurt, waardoor het een nog leukere plek wordt om te wonen, werken en ontspannen. De komst van Elvis is niet alleen goed voor de lokale economie, maar ook voor de sociale cohesie in de buurt. Dankzij Elvis heeft Nieuw Zuid er weer een plek bij waar mensen kunnen samenkomen, ideeën kunnen uitwisselen en relaties kunnen opbouwen.”

Elvis opende op vrijdag 21 juni 2024 de deuren op de benedenverdieping van circuit. De gloednieuwe bar kan ook afgehuurd worden voor privé-evenementen of professionele meetings. Er is ook ruimte voor coworking. 

Op woensdag en donderdag is Elvis open van 10 tot 18 uur. Op vrijdag en zaterdag van 9 tot 20 uur en op zondag van 9 tot 16 uur.