Ontdek nieuwe fietsroutes in Antwerpen

man op fiets

Kasseien, tramsporen en wegenwerken stellen de Antwerpse fietser dagelijks voor een uitdaging om veilig door zijn geliefde stad te komen. Met deze obstakels in het achterhoofd, ontstond het ontwerp voor de Easy-going fietsroute.

De Easy-going Route werkt met fietsknooppunten waarbij je op een eenvoudige manier langs de interessantste delen van de stad fietst. En dat in een vrij korte tijdspanne. De route brengt je door de mooiste parken van ’t Stad, zoals het Nachtegalenpark en ’t Rivierenhof, alsook langs prachtige kunst en architectuur. Je fietst ook langs de Scheldekaaien en het nieuwe stadsdeel Nieuw Zuid.  Daarnaast biedt de route voldoende stopplaatsen voor een heerlijke koffie of een frisse pint, en voldoende lunch- en dineradresjes. Perfect voor een dagje Antwerpen!

Je kan de Easy-going route gratis afhalen bij de bezoekerscentra van Visit Antwerpen aan de Groenplaats of het Centraal Station. Ben je avontuurlijker aangelegd? Dan is er ook de ‘Urban Jungle’ Route, waar je als urban fietser ook via tramsporen en kasseien wordt geloodst, langs verschillende hotspots.

Beide routes zijn ook online beschikbaar. Downloaden kan je hier.