Fietskorting tijdens de werken

dame op de fiets in het park

Goed nieuws voor de werkende mens in Antwerpen! De Stad doet gedurende de grotere werken een fietsactie voor mensen die hun auto thuis laten staan voor de fiets. 

De werken in de stad, zoals de knip in de Leien, brengen heel wat hinder mee voor haar inwoners en dagelijkse pendelaars. Deze werken duren nog tot 2019 en daarom wil de Stad diegenen die hun auto thuis laten staan belonen.

Fietskorting

Wat deze beloning inhoudt? Een subsidie voor iedereen die minstens 2 dagen per week zijn auto inruilt voor de fiets en hierdoor de werfzone door moet. Dit geldt voor mensen die voordien met de auto naar het werk gingen.

Slim naar Antwerpen

De subsidie bestaat uit een vergoeding voor een nieuwe (e-)fiets tot 250 euro. Wanneer uw werkgever aangesloten is bij Slim naar Antwerpen kan dit oplopen tot maar liefst 450 euro. Wanneer je reeds in het bezit bent van een fiets, kan je een korting op een onderhoudsbeurt krijgen tot 175 euro.

Geen omleiding

Waarom je ervoor zou kiezen om de luxe van je auto in te ruilen voor een ritje op de fiets? Met de fiets hoef je niet alle omleidingen te volgen en sta je verder ook niet dagelijks in de file. Een groot voordeel is bijvoorbeeld dat je met de fiets wel nog de Leien over kan na de knip. Met de auto kan dat niet.

Kijk hier voor meer details.