Banningville: nieuwe hotspot op ’t Zuid

’t Zuid heeft er sinds kort een nieuwe hotspot bij. Het kleurrijke Banningville opende op 14 mei ’17 officieel de deuren voor het grote publiek. Met een locatie vlakbij Nieuw Zuid, is Banningville ideaal gelegen om rustig te relaxen middenin de bruisende stad.

Op het zonovergoten terras is het heerlijk toeven met een verfrissende homemade iced tea. Zomerbar Banningville biedt je een uitgebreide en overheerlijke keuze aan lekkere mezze-gerechtjes, die je overigens zelf kan samenstellen. De kleine gerechtjes zijn perfect om te delen in goed gezelschap. Een culinaire ontdekkingsreis doorheen het kruidige Midden-Oosten.

mezze-gerechtjes uit het Midden-Oosten bij Banningville te Antwerpen

Gelegen aan de Emiel Banningstraat, kozen oprichters Meredith Meire en Anthony Van Isacker voor de naam Banningville. Maar het gaat nog verder dan dat: Emiel Banning speelde in de tijd van de Congo-vrijstaat een grote rol in de oprichting van de Congolese stad Banningville, waarbij de stad naar hem werd genoemd. De ville verwijst tegelijkertijd ook naar de bruisende dynamiek van een stad, een element dat de oprichters graag doortrekken in hun zomerbar.

Zo kan je bij Banningville tijdens de maanden juli en augustus elke twee weken stadsyoga volgen voor jong & oud. Ook worden er regelmatig verschillende optredens georganiseerd. Daarnaast is het één keer per maand ‘Falafel Friday’, waarbij je kan genieten van homemade cocktails tijdens live dj-sets. Op zondag wordt er een heerlijke ‘Sunny Side Up Brunch’ geserveerd, waarbij je kan aanschuiven van 10u30 tot 15u. Zomermarktjes en petanquetoernooien staan ook nog op de agenda.

Interieur Banningville te Antwerpen

Ook binnenzitten is een aanrader bij Banningville! Het prachtige interieur werd ingericht met een hippe jungle look. Zo kan je zalig wegzinken in de kleurrijke kussens van de rieten zetels, omgeven door een echte plantenjungle. Kortom, Banningville is the place to be als je houdt van lekker eten, heerlijke drankjes en good vibes.

Banningville is gelegen in Pacificatiestraat 36. Reserveren kan je hier.

 

Foto’s: ©Gringo’s Design