Duurzaam watervervoer in Antwerpen

Goed nieuws! Onze vervoersmogelijkheden worden uitgebreid, waardoor we vanaf volgende maand in ’t Stad ook via het water kunnen reizen! Lees hieronder alles over de nieuwe waterdiensten in Antwerpen, op wandelafstand van Nieuw Zuid

Vanaf 1 juli kan je niet alleen opnieuw gebruik maken van de waterbus, maar ook van de Sint Anneke’s veerdienst. Deze duurzame vervoersmiddelen moeten het dagelijkse woon-werkverkeer verlichten en bieden een duurzaam mobiliteitsalternatief aan op het water.

Reizen via het water heeft trouwens heel wat voordelen:

  • je staat nooit meer in de file
  • je kan je fiets meenemen
  • het is een goedkoop reisalternatief:
    • een retourticketje voor de waterbus kost slechts €2 en is gratis voor kinderen < 12 jaar
    • de veerdienst is volledig gratis

Veerdienst

De veerdienst zal overdag pendelen tussen linkeroever en ’t Steen in Antwerpen en biedt een alternatief voor de fietserslift en roltrappen van de voetgangerstunnel, die regelmatig last hebben van pannes. Voorlopig wordt de veerdienst ingezet tot het einde van de werken in 2019. Wanneer de veerdienst genoeg gebruikers heeft zal ze permanent worden ingezet.

Waterbus

De waterbus zal eveneens vertrekken vanaf het Steen, en via Kruibeke naar Hemiksen varen. De waterbus biedt een goed alternatief op de vele dagelijkse files. De waterbus wordt in het weekend van 1 en 2 juli feestelijk ingezet waarbij je de bus gratis kan uitproberen. Inschrijven kan hier.