Boekentip: ‘Antwerpen, Stad van morgen’

skyline Antwerpen

Stad Antwerpen lanceerde nog niet zo lang geleden haar tweede boek rond stadsvernieuwing. Hierin diept ze haar innovatieve projecten, samenwerkingen en experimenten uit. Ook duurzaam project Nieuw Zuid komt hier uitgebreid aan bod. 

In de meer dan 270 pagina’s lees je alles over de ‘vernieuwing van de stadsvernieuwing’. De volgende drie pijlers staan centraal: leven, samenwerken en stromen, geïllustreerd aan de hand van meer dan 50 projecten. In het boek komen niet enkel ruimte, architectuur en vastgoedbeleid aan bod, maar ook archeologie, monumenten, milieu en mobiliteit. De duurzame stadsontwikkeling Nieuw Zuid vormt de rode draad doorheen het boek, en belichaamt de wisselwerking tussen de 3 peilers.

Om een breder publiek te bereiken, is het boek sinds kort ook in het Engels beschikbaar. Het boek is te koop voor € 19 in 4 stedelijke verkooppunten: de Stadswinkel, de MAS-shop, het FelixArchief en het EcoHuis. Een online exemplaar kan je gratis downloaden in het Nederlands of in het Engels.