Eerstesteenlegging Zuiderzicht & warmtecentrale

Op donderdag 27 april ’17 vond de Eerstesteenlegging plaats van Zuiderzicht, de eerste woontoren op Nieuw Zuid, en van het warmtenet op Nieuw Zuid. Zo’n 100-tal genodigden woonden het event bij, waaronder ook Vlaams minister van Energie Bart Tommelein en schepen voor Leefmilieu Nabilla Ait Daoud. 

Het evenement stond volledig in het kader van duurzame energie. Zo was ook de aankleding van het evenement groen getint. Via een groene loper werden de gasten naar het evenement geleid. Het evenement zelf vond plaats in een futuristische bolvormige tent, die op de Nieuw Zuid-site werd geplaatst.

Eerste groene woontoren

De eerstesteenlegging stond symbool voor de aanleg van Zuiderzicht, de eerste groene woontoren op de duurzame woonsite, alsook de aanbouw van het warmtenet op Nieuw Zuid. Dit warmtenet zal de groene woonsite Nieuw Zuid van duurzame verwarming voorzien.

Slechts 15 kwh per m³

Wat de woontoren zo bijzonder maakt, is dat de gebruikte technieken ervoor zorgen dat het gebouw 4 keer onder de huidige bouwnorm ligt. Zo ligt het gebruik op slechts 15 kwh per m³/jaar, wat neerkomt op een besparing van zo’n 534 euro per persoon per jaar.

De aftermovie kan je hieronder bekijken: