Open Wervendag Nieuw Zuid lokt 1.600 bezoekers

Zondag 7 mei was Vlaamse Open Wervendag. Ondanks het grijze weer, zakten 1.600 bezoekers af naar Nieuw Zuid, voor een rondleiding over de site, voor uitleg over het duurzame warmtenet en een blik over Antwerpen vanop 50 meter hoogte. 

Bezoekers konden een uitgestippeld parcours volgen dat startte met een rondleiding door de assistentieflats-in-opbouw van Cocoon. Even verderop stond een infostand op de plek waar later de warmtecentrale zal verrijzen. Geïnteresseerden kregen er tekst en uitleg over de werking van het warmtenet en de duurzame technieken op Nieuw Zuid. Aannemer Interbuild was eveneens ruimschoots vertegenwoordigd op de site om technische vragen over de werken te beantwoorden.

“Ik was onder de indruk van de omvang van de site en de aandacht voor duurzaamheid. De kinderen waren vooral fan van de kranen en de ijsjes.”
– Sarah, mama van Elias en Clara.

Ook aan de kinderen was gedacht. Zij konden poseren voor – of op – een echte bulldozer – en werden getrakteerd op een heerlijk ijsje. Wie durfde, kon plaatsnemen in de skywatch, een platform dat bezoekers tot op vijftig meter hoogte bracht en vanwaaruit ze konden genieten van spectaculaire panorama’s over Nieuw Zuid en de binnenstad. Niet voor mensen met hoogtevrees! De rondleiding werd beëindigd met een drankje in de gezellige ‘werfbar’, waar de gasten nog een laatste virtuele blik konden werpen op het Nieuw Zuid van de toekomst, een VR-bril op de neus. Een geslaagde Open Wervendag die nu al vraagt om een volgende editie!