Duurzaam modelabel HNST wint gouden Henri Van de Velde Award

Ooit al eens een Henri Van de Velde Award van dichtbij willen zien? Dan moet je beslist eens een bezoekje brengen aan HNST-jeans op Circulair Zuid. De duurzame en innovatieve jeanscollectie van Tom Duhoux won vorige week immers samen met partner ESG Group een gouden plak in de categorie Ecodesign.

 

De Henry van de Velde Awards zijn de grootste designprijzen van België. Organisator Flanders DC reikt de prestigieuze award uit voor goed design in al zijn verschillende vormen en verschijningen. De bedoeling? Designers en opdrachtgevers lauweren en tonen wat er aan uitzonderlijke designproducten ontworpen en gemaakt wordt. Omdat design een heel breed begrip is, zijn er prijzen in tien verschillende categorieën, waaronder CommunicationHealthcareEfficiencyEveryday Life en Ecodesign. In die laatste categorie ging HNST vorige week met de hoofdprijs lopen, de Golden Henri Van de Velde Award.

Een positieve verandering in de modewereld

In haar rapport looft de jury de samenwerking tussen ESG (European Spinning Group) en HNST als een “positief en inspirerend signaal dat de volledige waardeketen belangrijk is in het designproces en dat co-creatie en samenwerking tussen de creatieve sector, de sociale economie, de lokale textielindustrie en partners in onderwijs en onderzoek op alle vlak lonen.”

“Deze award krijgt een mooi plekje in ons kantoor”, zegt Tom Duhoux. “Ik ben supertrots dat we deze prestigieuze prijs in ontvangst mogen nemen. Wat een bekroning voor 2 jaar heel erg hard werken!”

“De afgelopen twee jaren hebben we bewezen dat het mogelijk is om een positieve impact te creëren voor mens en milieu door de huidige manier van denken en doen in vraag te stellen en door in te zetten op samenwerking en co-creatie met verschillende partners. Dit is wat ons betreft nog maar het begin, en deze erkenning zorgt ervoor dat we hard zullen blijven werken om onze rol als aanjager van positieve verandering in de sector te blijven vervullen!”