Een vleugje Vietnam op ’t Zuid: Rice ’n Roll

Afgelopen zomer opende Rice ’n Roll de deuren in de Scheldestraat. De spin-off van de populaire keten Lucy Chang serveert Vietnamese summer rolls en is op iets meer dan een half jaar tijd een gevestigde waarde geworden voor wie houdt van een snelle, maar gezonde hap.

Summer rolls zijn groenten en rijstnoedels, al dan niet met vlees of vis, die geserveerd worden in rijstpapier. Je kan ze vergelijken met loempia’s of spring rolls. Met één wezenlijk verschil: summer rolls worden niet gefrituurd en zijn dus veel gezonder. Ze worden bovendien koud geserveerd.

“We willen een goedkoop en gezond alternatief bieden voor het traditionele broodje”, zo liet algemeen manager Jozefien Vander Eecken afgelopen zomer optekenen in een gesprek met Gazet van Antwerpen. “Je betaalt 5 euro per summer roll en als lunch is dat meestal voldoende. Zeker als je er een bijgerecht bijneemt.”

Alle summer rolls zijn overigens glutenvrij. Ze hebben een basisvulling van rucola, koriander, munt, wortel, komkommer en rijstnoedels. Afhankelijk van welke roll je bestelt, komen daar nog enkele ingrediënten bij. Elke roll heeft ook een aangepast sausje. Op de kaart staan een tiental verschillende summer rolls, waarvan twee veganistische en een vegetarische. Heb je last van keuzestress, probeer dan de Tasty Chicken of the Flying Duck. Heer-lijk!

Voor wie liever wat anders heeft, is er ook Pho (Vietnamese soep), heerlijke salades en gefrituurde Nems.

Behalve in Antwerpen zijn er nog twee vestigingen van Rice ’n Roll. Eentje op de Zeedijk in Knokke en één in Brussel. Bij die laatste kan je wel enkel via Deliveroo bestellen. Wij hebben het gevoel dat er in de nabije toekomst nog een aantal zullen bijkomen.