Fitality helpt je om op een juiste manier te sporten

In september 2019 opende Yves Van den Bril zijn Fitality op Nieuw Zuid. Op 2,5 jaar tijd heeft hij niet enkel de buurt rondom hem zien groeien, maar heeft hij ook zijn eigen zaak zijn uitgroeien tot de bloeiende fitnesszaak die ze vandaag is.

Vertel eens, Yves, wat maakt Fitality anders dan de meeste fitnesszaken?

“Ik denk in de eerste plaats onze gepersonaliseerde aanpak. Wij doen alles op maat: je wordt goed begeleid en doet hier oefeningen op jouw maat. Je mag trainen wat en wanneer je wil, maar we willen graag dat je het op de juiste manier doet. Daarom is er altijd een coach aanwezig. Elke 2 tot 3 weken train je bovendien met iemand van ons erbij. Die sessie vul je zelf in. Wil je een conditietest doen, je trainingsschema opnieuw instellen of liever een gesprek met onze voedingsspecialist? Het kan allemaal.”

Hoe ben je op het idee gekomen?

“Wel eigenlijk heb ik gewoon twee puzzelstukjes uit mijn professioneel leven samengelegd. De eerste jaren van mijn carrière heb ik in een klassieke fitnesszaak gewerkt. Nadien was ik zes jaar aan de slag als personal trainer. Op een gegeven moment begon ik erover na te denken en kwam ik tot de conclusie dat een combinatie van de twee, een gepersonaliseerde fitness, eigenlijk nog niet bestond. Dus besloot ik dat zelf op te richten, onder de franchise van Fitality weliswaar.”

Hoe ben je op Nieuw Zuid terechtgekomen?

“Ik vond het een perfecte match. Nieuw Zuid is een gloednieuwe en innovatieve buurt op een toplocatie. Mijn vernieuwende fitnessconcept past er perfect bij. Bovendien sprak de buurt mij aan en zag ik er meteen het potentieel van in. Vandaag zijn we iets meer dan twee jaar later en mijn gevoel was juist. Je ziet dat Nieuw Zuid een gezellige woonbuurt aan het worden is. Elk jaar evolueert het verder en naar mijn aanvoelen enkel in positieve zin. Weet je dat er deze week een gloednieuw volkscafé opent?”

Als we aan fitness denken, dan is het beeld van gespierde macho’s vaak het eerste wat in ons opkomt. Wie is jouw doelpubliek?

“Iedereen die correct wil bewegen, trainen, sporten in een rustige, ontspannende en familiale sfeer. Maakt niet uit wat je doel is. Onze jongste sporter is een 9-jarige voetballer en de oudste is een man van 79. Ik spreek trouwens niet graag over onze leden of onze klanten. We werken met mensen. Het persoonlijke contact en de gemoedelijke sfeer vind ik heel belangrijk.”

Jullie hebben ook een foodbar, nietwaar?

“Klopt! En die is niet enkel toegankelijk voor de sporters. De hele buurt is welkom. We serveren onder andere broodjes, slaatjes en warme maaltijden. Kom gerust eens binnen voor een koffie en dan kan je meteen een blik werpen op de fitnessruimte. Al heb je onze sporters misschien al wel eens gezien want tijdens de lockdown hebben we onze trainings vaak buiten voor de deur gedaan.”

Op zoek naar een persoonlijke workout? Je vindt Fitality in de Michel De Braeystraat 51 op Nieuw Zuid. Op weekdagen is Fitality doorlopend open van 7 uur tot 23 uur. In de weekends kan je tussen 9 en 18 uur sporten.