Tweede editie voor groepsaankopen van Circuit

Na het succesvolle pilootproject van afgelopen zomer gaat Circuit, de hippe circulaire DIY-hub van De Kringwinkel Antwerpen, opnieuw groepsaankopen organiseren voor circulaire producten.

Midden februari worden de nieuwe groepsaankopen gelanceerd en kan je ze ook terugvinden in de webshop van Circuit. Momenteel vind je daar nog de items van de eerste editie. “Er zijn al zeker 3 ontwerpers van de vorige editie die opnieuw meedoen, al dan niet met een ander product”, legt Marjolein Huygels van Circuit uit. “Zo zal ecoBirdy deze keer niet met haar ‘Charlie chair’ meedoen maar met haar splinternieuwe ‘Coral Blanket’. En natuurlijk zijn er ook heel wat nieuwe producten van ontwerpers die er vorige keer nog niet bij waren.”

Zorgvuldige selectie

De voorwaarden waaraan producten moeten voldoen om voor de groepsaankopen in aanmerking te komen, zijn niet veranderd. “We bieden nog steeds enkel producten aan waarvan we vinden dat ze een plek verdienen in onze circulaire toekomst”, legt Huygels uit. “Om onze selectie heel zorgvuldig te maken, hebben we alle producten onderworpen aan een aantal criteria voor onder meer materiaal, assemblage, logistiek en verpakking. Pas wanneer het product aan minstens vier voorwaarden voldoet, komt het in aanmerking.”

Kom een kijkje nemen

Circuit stelt de hippe items van de groepsaankopen ten toon in de vitrine van twee kringwinkels, waaronder ook Kringwinkel Meir. Ook wanneer Circuit gesloten is, kan je de display uit recuphout met alle artikelen dus bekijken.