De verborgen plekjes van Nieuw Zuid

Nieuw Zuid is een buurt die nog volop in ontwikkeling is. Toch heeft de groenste buurt van de stad nu al heel wat pareltjes van plekjes. Verborgen en minder verborgen hoekjes waar je tot rust kan komen of net het beest in jezelf kan loslaten. Een overzicht…

Heb jij alle speelterreinen al gevonden?

Wie dacht dat Nieuw Zuid geen plek is voor kinderen: think again. De eerste basisschool in de buurt is volop in opbouw en opent wellicht volgend schooljaar de deuren. Bovendien is de autoluwe buurt met al zijn veilige fiets- en wandelpaden een ideale plek om te leren fietsen, skateboarden of steppen. En wist je dat er op het terrein van Nieuw Zuid nu al vier publiek toegankelijke speelterreinen zijn?

En nee, de gigantische speeltuin op de heraangelegde Scheldekaaien ter hoogte van Nieuw Zuid rekenen we daar niet bij. Al is die ook een bezoekje waard…

Ideale plek voor joggers en wandelaars

Wanneer Nieuw Zuid helemaal klaar is, zal het ongetwijfeld het Antwerpse mekka voor joggers en wandelaars worden. Langs beide kanten van de buurt komt een groot park: aan de ene kant het nog aan te leggen Kaaipark van meer dan 50.000 m2 en langs de andere kant het nog grotere buurtpark waarvan een eerste fase nu al is afgerond. Jawel, van een deel van het immense buurtpark aan de zuidoostkant van Nieuw Zuid kan je nu al genieten.

De twee parken worden overigens met elkaar verbonden door de groene straten, pleinen en wandelpaden van de buurt. We zeiden het al: ideaal voor joggers die de twee parken met elkaar willen verbinden.

Wist je trouwens dat er boven op het dak van HAVN, het gebouw op de hoek van de Ledeganckkaai en de Michel De Braeystraat, een loopparcours komt? Het traject zal helaas niet publiek toegankelijk zijn, maar bewoners van het gebouw krijgen er ongetwijfeld een unieke loop- en wandelervaring.

De geschikte plek om tot rust te komen

Op zoek naar een plek om tot rust te komen? Op Nieuw Zuid vind je op bijna elke hoek van de straat. De leukste plekjes, die zijn echter niet voor iedereen weggelegd. Wist je dat bijna elk gebouw op Nieuw Zuid een prachtige daktuin heeft, waar je niet alleen een prachtig uitzicht hebt, maar ook lekker rustig je ochtendkoffie kan drinken. Zoals dit prachtige dakterras.

Er zijn ook heel wat gebouwen die een prachtige binnentuin hebben. Zoals deze… Hier kunnen bewoners komen genieten van de stilte onder een prachtige boom.

En via deze wenteltrap komen de mensen van blok 9b op een verborgen terras terecht:

En last but not least: wist je dat de bewoners van Schelde 21, de luxueuze residentie met erkende assistentiewoningen, van dit majestueuze zwembad kunnen genieten? Doet dromen, nietwaar?

Ken je nog leuke verborgen en minder verborgen plekjes op Nieuw Zuid? Welk is jouw favoriete rustplek? Laat het ons weten. We zijn benieuwd.