Atelier Rojo organiseert workshops voor kinderen op Nieuw Zuid

Op zoek naar een leuke activiteit om de kinderen bezig te houden tijdens de aankomende krokusvakantie? Neem eens een kijkje op de site van Atelier Rojo, dat zopas zijn intrek heeft genomen op Nieuw Zuid. De nieuwste bewoner van Circuit organiseert tijdens de vakantie zero-waste ateliers voor kinderen. Pennenzakken maken? Superfoods kweken? Het kan allemaal.

Atelier Rojo is overigens niet aan zijn proefstuk toe: oprichtster Joana organiseert al sinds 2005 educatieve en artistieke workshops voor onderwijsinstellingen, musea, verenigingen, bedrijven en privéfeesten. “Ik hou ervan om creativiteit te stimuleren door middel van artistieke en sociale projecten met daarbij een maximale aandacht en zorg voor natuurlijke en menselijke hulpbronnen”, aldus Joana. “We vernieuwen actief hoogwaardige materialen en geven ze een nieuw leven in plaats van ze naar de vuilnisberg te voeren.”

Workshops tijdens de krokusvakantie

Tijdens de krokusvakantie organiseert Atelier Rojo workshops voor kinderen in de nieuwe uitvalsbasis in Circuit. De workshops vinden telkens plaats van 14 u. tot 16 u. en ze zijn helemaal gratis. Wie wil deelnemen, moet wel even vooraf inschrijven op de site van Atelier Rojo.

  • Woensdag 2 maart: Micro-super foods kweken in een Serre van cd’s
  • Donderdag 3 maart: Maak je eigen boterham zakjes
  • Vrijdag 4 maart: Chipszak wordt pennenzak