Straatfestival Zuiderburen zet ’t Zuid in de bloemetjes

Ook zot van ’t Zuid? Rep je dan op 14, 15 en 16 september naar de Leopold de Waelplaats. Daar vindt tijdens het weekend van de autoloze zondag de tweede editie van het gratis stadsfestival ‘Zuiderburen’ plaats.

Het museumplein wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot het grootste en gezelligste terras van ’t Zuid. Verwacht je aan veel gezelligheid, funky en zwoele muziek en lekker eten van de hipste restaurant en bars van ‘t Zuid zoals Finjan, Tartino Zuid, Plak Pollekes en Lucy Chang.

Op vrijdag is er een grote after-workpicknick in samenwerking met Made in Antwerpen.

Op zaterdag en zondag worden er workshops bloemschikken georganiseerd en kan je je petanqueskills tonen tijdens een petanquetoernooi. Tussen 11 en 12 kan je de spieren losgooien tijdens een massale ochtendwork-out.

Fleurige verrassing voor 1000 inwoners van ’t Zuid en Nieuw Zuid

In samenwerking met Triple Living hebben de organisatoren van Zuiderburen in de nacht van 31 augustus op 1 september 1000 bloempotten verdeeld in de buurt. Duizend inwoners van ’t Zuid en Nieuw Zuid kregen een fleurig einde van de zomervakantie en werden zaterdagochtend wakker met een bloempje voor de deur. De flyer die er bij hun verrassing zat, kunnen ze op 14, 15 of 16 september inruilen tegen een drankje op het festival. Santé!

Gratis bezoek aan de musea van ’t Zuid dankzij Zuiderburen

Nog een tip: aan de museastand op Zuiderburen kan je een sticker ophalen waarmee je gratis toegang krijgt tot het M HKA en het fotomuseum aan de Waalse Kaai. Je ontdekt er ook alles over de vooruitgang van de verbouwingen aan het KMSKA.