30 jaar Open Monumentendag op ’t Zuid

Op zondag 9 september viert de Vlaamse Open Monumentendag haar 30ste verjaardag. Ook voor deze feestelijke editie zetten heel wat Antwerpse monumenten de deuren open. Een overzicht van wat je in en rond het Antwerpse Zuid te wachten staat…

Wandel of fiets de architectuurroute van Léon Stynen

Wie het oeuvre van Léon Stynen in zijn natuurlijke omgeving wil ontdekken, vindt in de architectuurroute van het Vlaams Architectuurinstituut en de stad Antwerpen beslist wat hij zoekt. Je kan kiezen voor een beknopt wandel- en fietsplan of voor de uitgebreide versie van de architectuurroute in de Antwerp Museum app.

Het mysterie van het Zuiderpershuis

Tijdens Open Monumentendag is er in het Zuiderpershuis, één van de acht hydraulische waterkrachtcentrales die tussen 1865 en 1904 werden gebouwd voor de groeiende haven, heel wat te doen. Er is de Expo Viewmaster en een demonstratie kunstsmeden en na een rondleiding door het gebouw, staat Café Martha klaar met een drankje en een hapje.

Benieuwd wat er nog te beleven is tijdens de 30ste Open Monumentendag? Check dan snel de website. Het reguliere programma op zondag 9 september is gratis. Voor bepaalde activiteiten en bezoeken moet je op voorhand reserveren.