Werk jij mee aan het Coronakunstwerk op Nieuw Zuid?

Voor de bewoners van Nieuw Zuid is de schouw van het warmtenet al langer dan vandaag een vertrouwd beeld. De 55 meter hoge toren valt op in het landschap van het park achter het Vlinderpaleis. Dat vond ook buurtbewoner Saskia Liénard, die regelmatig gaat joggen in de buurt en zo op dit creatieve idee kwam: van 30 oktober tot 1 november is de Fluvius-toren het schouwtoneel – heb je ‘m? – voor een bijzondere kunstcollage over Corona.

Samen met Nick Mattan en Angelo Tijssens, de scenarist van de gelauwerde film ‘Girl’, bedacht ze het projectieproject SCHOUW, een kunstcollage die het positieve randje van Corona wil tonen en op die manier alle Antwerpenaren een hart onder de riem wil steken in een harde en vaak uitzichtloze tijd. “We zijn corona inmiddels spuugzat”, zegt ze in een interview met Het Laatste Nieuws. “Sommige mensen worden er zelfs agressief of moedeloos van. Dat gevoel snappen we helemaal en net daarom willen we het counteren met een positieve boodschap. Een beetje zoals het applaus aan de zorgverleners. Weet je nog wat voor een positieve energie dat gaf?”

 

“Als je over een jaar op deze moeilijke periode terugkijkt, wat is dan het positieve dat je zal onthouden? Zal er dan ondanks alles ook iets positiefs geweest zijn? Dat is het uitgangspunt van ons project.”

Hoe het driedaagse kunstwerk eruit zal zien, is nog niet 100% zeker, want daarover kan je als Antwerpenaar mee beslissen. Tot 24 oktober kan je zelf ideeën en creaties opsturen. Teksten. Tekeningen. Foto’s. Maakt niet uit wat of hoe. Als het maar jouw kijk is op het positieve randje van Corona.

Wil je meewerken om de Antwerpenaren in deze moeilijke tijd wat steun en verlichting te bieden? Stuur Saskia vandaag of morgen een mail op schouwantwerpen@gmail.com en wie weet wordt jouw creatie binnenkort getoond.