Werfrondleiding op de stellingen van het KMSKA

Het vernieuwde Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, het KMSKA, zal pas ten vroegste over twee jaar de deuren openen, maar komende zondag geeft het museum een unieke blik op de renovatiewerken. Op Erfgoeddag 2019 kan je immers de stellingen op om de renovatie van de museumgevels van dichtbij te bekijken.

Het KMSKA sloot al in 2011 de deuren voor een grondige renovatie. Aanvankelijk zou het gloednieuwe museum dit jaar openen, maar de renovatiewerken duren langer dan verwacht. Tijdens de werken werd meer asbest gevonden dan aanvankelijk gedacht en ook de samenvoeging van twee musea in één, is technisch moeilijker dan initieel werd aangenomen. De eerste beelden van de renovatiewerken, die momenteel circuleren op het internet, ogen echter bijzonder veelbelovend. Wanneer het museum uiteindelijk opnieuw de deuren opent, zal het een absoluut pareltje zijn en een belangrijke toeristische trekpleister voor de stad.

 

Wie zo lang niet meer kan wachten en nu al graag een blik werpt op de renovatiewerken, moet aanstaande zondag, 28 april, beslist eens een kijkje gaan nemen. Tijdens Erfgoeddag nemen Architectenbureau Karel Breda, aannemingsbedrijf Artes Woudenberg en Het Facilitair Bedrijf je mee de stellingen op. Zo kom je niet enkel oog in oog te staan met de  19e-eeuwse sculpturen die de gevel van het museum zo indrukwekkend maken, maar kan je ook met je eigen ogen zien hoe de renovatiewerken aan het museum vorderen.

Meer info over de rondleidingen vind je op hetnieuwemuseum.be. De rondleiding is gratis, maar registreren is wel verplicht. De plaatsen zijn bovendien beperkt, wees er dus snel bij.