Boris Devis opent ‘alfa.antwerp’ op Nieuw Zuid

 

Dankzij zijn deelname aan het Vier-programma ‘Stukken van mensen’ is Boris Devis op korte tijd een bekend gezicht geworden in de straten van zijn thuisstad Antwerpen, en niet meer alleen voor liefhebbers van hedendaags design en flamboyante decoratieve ontwerpen. Binnenkort kan je hem ook op Nieuw Zuid regelmatig tegen het lijf lopen, want hij opent er zijn nieuwe platform ‘alfa.antwerp’.

Met ‘alfa.antwerp’ geeft Boris Devis zijn nieuwste passie alle ruimte om te groeien: samen met jonge ontwerpers ontwikkelt de dertiger hedendaagse design-/kunststukken. De eerste vruchten van die samenwerkingen werden al op enkele plekken getoond, bijvoorbeeld in een showroom op de Brusselse Zavel, maar ze krijgen weldra dus een vaste stek op Nieuw Zuid.

View this post on Instagram

@dutchdesignweek

A post shared by Boris Devis (@boris_devis) on

“De objecten die we met ‘alfa.antwerp’ creëren, bevinden zich op het grensgebied van hedendaagse kunst en sculpturale meubels”, verklaarde Devis pas in een interview met Citta. “Voor elke show zullen we daarom een ruimte op maat inrichten.”

Voor een concept als ‘alfa.antwerp’ is er volgens Boris Devis overigens geen betere wijk denkbaar dan Nieuw Zuid. “Nieuw Zuid staat voor de 21ste eeuw. De identiteit van de buurt is nog in de maak, maar alles wijst erop dat architectuur en kunst een essentieel element zullen vormen.”

 

‘Alfa.antwerp’ krijgt een heel strategische uitvalsbasis, halverwege tussen de kunstgalerie van Sofie Van de Velde en Jason Poirier dit Caulier en de nieuwe thuis van Tim Van Laere Gallery, die op 20 april de deuren opent.

(bron: Citta)