Circulair Zuid organiseert plasticvrij festival “Let’s Talk Dirty”

Circulair Zuid zweert niet enkel in mei bij plastic-vrij. Om dat in de verf te zetten, kan je er op zondag 9 juni terecht voor het plasticloze festival “Let’s Talk Dirty”. Verwacht je aan muziek, lekkere cocktails, heerlijke hapjes en vooral geen rondslingerende plastieken bekers of bordjes.

Wordt “Let’s Talk Dirty” een gezellige festivalmiddag voor het hele gezin? We vroegen het aan Marjolein Huygels, die het festival samen met de mensen van Circuit en Plein Publiek organiseert.

“Nagel op de kop. Iedereen is welkom. Jong, oud, groot, klein, dik, dun. We mikken op gezelligheid, maar met een circulaire toets. Op het terrein van Circulair Zuid zullen we verschillende leuke hangouts inrichten: een lounge, cocktailbar, cosy corners in de containers rond de serre van Plein Publiek, en natuurlijk ook een DJ-booth in de serre.”

Wat moeten we ons voorstellen bij de circulaire toets van “Let’s Talk Dirty”? Hoe geef je dat vorm?

“Om te beginnen zullen er geen plastieken bekers en bordjes zijn, maar alleen herbruikbaar materiaal. Het enige plastic dat we willen zien, is vinyl. Veel van de dj’s zullen met vinyl draaien.”

“Voor de inrichting van de verschillende zithoeken werken we samen met de mensen van de Kringwinkel. Daarnaast proberen we ook food- & drinkleveranciers aan te spreken die een een circulaire toets kunnen bieden.”

“Er zullen tijdens “Let’s Talk Dirty” ook een aantal workshops zijn rond circulariteit. Zo zal Sebastiaan van w.r.yuma 3D-printen met plastiekafval uit de Schelde en Annelies van ‘Lapland’ zal live groenten- en fruitzakjes naaien met stoffen uit de Kringwinkel.”

Klinkt goed. Waar moeten we verzamelen? En wanneer?

“Zondag 9 juni, in en rond de serre van Plein Publiek op Nieuw Zuid. We beginnen om 15 u. en gaan zeker door tot 22 u. De volgende dag is Pinkstermaandag, dus je kan uitslapen.”

Perfect. Tot dan!