The Dirty Rabbit Cantina y Cocteleria brengt Zuid-Amerika naar de Schelde

In 2016 kreeg The Dirty Rabbit, de alternatieve cocktailbar recht tegenover Nieuw Zuid, nog de Hospitality Award voor ‘Best bar concept’ in België, maar in het voorjaar van 2018 vond eigenaar Kasper Stuart – ook de man achter Brasserie Appelmans en grillrestaurant Black Smoke – de tijd rijp voor een nieuwe start. Hij overgoot zijn bar met een pikante Latijns-Amerikaanse saus en toverde de hotspot voor liefhebbers van cocktails om tot bonte Mexicaans-Peruviaanse cantina. Vorige maand gooide hij de deuren open van de vernieuwde zaak: The Dirty Rabbit Cantina y Cocteleria.

Aan de ziel van de oude Dirty Rabbit werd niet getornd. Dat blijkt meteen uit de opvallende, nieuwe slogan ‘cómo estás bitches’. Maar het interieur mocht wel een tikkeltje toegankelijker en minder rauw. De tralies voor de ramen moesten bijvoorbeeld plaats ruimen voor meer licht in het restaurant.

Monkeys_at_midnight, Eddy Vergauwen, Taste, Dirty Rabbit, Cantina y Cocteleria, Antwerpen, 2018

Wie het feestgedruis van de vroegere cocktailbar wel kon smaken, kan ook gerust zijn: op vrijdag en zaterdag gaan na het tafelen alle stoelen aan de kant en beland je hier in een zwoele latinoparty.

Authentieke Zuid-Amerikaanse keuken

Wie The Dirty Rabbit binnenstapt, doet dat allicht niet voor het gratis kraantjeswater, maar voor de onvermijdelijke ceviche, de verrukkelijke taco’s en carne asada, of de typisch Peruviaanse anticuchos de corazon (rundshart op de grill). Chef Lander Hanskens-Maldonado (een man met Colombiaanse roots) en zijn sidekick, de Guatemalteek Luis Escobar, serveren ze met de glimlach. En ze komen graag uitleg geven over de vele Zuid-Amerikaanse gerechten op de kaart.

De focus in het Latino-inspired restaurant ligt op frisse, zuiderse sharing dishes. Er is ook aan de kleinsten gedacht: behalve kindergerechten zijn er ook niet-pikante versies van een aantal andere toppers op de kaart.

Tip: Bestel de guacamole. Die is niet alleen overheerlijk, maar wordt à la minute aan tafel bereid.

Geen reservaties nodig in The Dirty Rabbit

Ook handig om weten: reserveren is niet nodig. Het kan, maar de eigenaars houden altijd een aantal plekken vrij voor walk-ins. Op drukke momenten kan het dus zijn dat je even aan de bar moet wachten, maar dat is verre van een straf. Daar goochelt mixologist Yuni Herremans met zuiderse dranken als mezcal, tequila, rum en cachaça. Hij zet in een handomdraai een traditionele pisco sour of verfrissende margarita voor je neus. Wedden dat je ’t niet erg vindt om vijf minuten te wachten op je tafel?

Monkeys_at_midnight, Eddy Vergauwen, Taste, Dirty Rabbit, Cantina y Cocteleria, Antwerpen, 2018