Leuke activiteiten voor kinderen op ’t Antwerpse Zuid

Een stad geen plek voor kinderen? Het zal wel zijn. In ’t Antwerpse zuid is er heel wat te beleven voor de kleinsten onder ons. Lees maar mee…

’t Zuid voor fantasierijke en creatieve kinderen

Kleine cultuurfanaten kunnen hun hartje ophalen in de musea van het Antwerpse Zuid. Zo komen ze op de eerste verdieping van het M HKA terecht in ‘het salon’, dat speciaal is ingericht voor jonge gasten en zich perfect leent voor verjaardagsfeestjes. Kinderen kunnen er spelletjes spelen, een speurtocht beginnen of creatieve ateliers volgen. Elke zondag is het familiedag.

Ook in het Fotomuseum en het Zuiderpershuis zijn er leuke workshops voor kinderen en kunnen jarigen een spetterend feestje organiseren.

’t Zuid voor nieuwsgierige kinderen

Ook voor liefhebbers van spannende mysteries en meeslepende historische verhalen is er in Antwerpen Zuid heel wat te beleven. Zo is er bijvoorbeeld ‘Expeditie A’, een speurtocht die kinderen en hun (groot)ouders op een speelse manier laat kennismaken met alles wat de stad te bieden heeft. Samen met Vos Antigoon gaan ze op expeditie langs onverwacht mooie plekjes, indrukwekkende gebouwen en verrassend groene hoekjes in Antwerpen.

Wie houdt van een wervelend avontuur door de stad, moet zich beslist ook eens inschrijven voor een wandeltocht van Antwerp Ghostwalk. Op zoek naar de schat van de Hellebaarden of ondergedompeld worden in de mysteries van het Antwerpse Zuid? Plezier voor het hele gezin gegarandeerd.

’t Zuid voor actieve speelvogels

Ook voor de actievelingen onder ons is er goed nieuws: aan plek om te ravotten is er geen gebrek op ’t Zuid. En dat wordt in de toekomst enkel maar beter. Zo wordt de Konijnenwei achter het Vlinderpaleis heraangelegd tot groot park met verschillende recreatie- en speelzones. Ze krijgt ook een directe verbinding met het park Nieuw Zuid. In combinatie met het Kaaipark aan de Schelde en de geplande heraanleg van de Gedempte Zuiderdokken, hebben de bewoners zo toegang tot 33 hectare groen. Dat is twee keer de grootte van het stadspark.

Speeltuintjes zijn er ook: in het begin van de Waalse Kaai is er een grote speeltuin en aan de overzijde van de Gedempte Zuiderdokken kunnen de kinderen zich uitleven in de eerste van vele buitenspeeltuinen van Nieuw Zuid. Je vindt die aan het Edith Kielpad.

’t Zuid voor snoepers en lekkerbekken

Kinderen zijn verzot op ijsjes. En de beste ijsjes van ‘t stad, die vind je op ’t Zuid. Meer bepaald in de Verschansingsstraat, bij Gelato Factory. In deze traditioneel Italiaanse gelateria komt het huisbereide ijs in elke denkbare kleur en smaak.

Mag het wat gezonder? Dan kan je ook kiezen voor sorbet- of yoghurtijs.